4 C
Mostar
Petak, 23 listopada, 2020

Sanirano divlje odlagalište otpada u Pločama kod Livna

Završen je projekt uklanjanja divljeg odlagališta u mjestu Ploče pored Livna, u blizini magistralne prometnice Livno – Tomislavgrad.

Saniranje su obavili predstavnici Farma Podhum d.o.o Livno koji kažu da se zbog smeća i raznog građevinskog materijala koji se na toj lokaciji odlagao desetljećima, nije moglo prometovati.

Također, zbog učestalog bacanja mrtvih životinja bilo je narušeno i zdravlje ljudi, a ružna slika tog područja negativno je utjecala i na poljoprivredni i turistički potencijal Livanjskog kraja.

-Uklonjen je ukupno 231 kamion otpada koji je odvezen na unaprijed predviđenu lokaciju – kazali su iz Farma Pothuma. Kako bi spriječili daljnje odlaganje otpada, pored tabli upozorenja na navedenoj lokaciji, postavljene su rampa i kamere.

-Zbog onih koji se ubuduće ne budu pridržavali uputa oko bacanja smeća u prirodi na teren će izići mjerodavne institucije, s tim da će i njihova slika izaći u javnost – kazali su. Vrijednost projekta sanacije iznosila je 37.000 maraka, od čega su Vlada Hercegbosanske županije i Fond za zaštitu okoliša FBiH osigurali 25.000, dok je Farma Podhum sudjelovala s 12.000 maraka.

Povezani članci

Ostanite povezani

6,520FansLike
4,930SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
vedro
4 ° C
4 °
4 °
93 %
0.5kmh
0 %
Pet
20 °
Sub
17 °
Ned
19 °
Pon
18 °
Uto
15 °

NAJNOVIJE VIJESTI