15 C
Mostar
Subota, 15 svibnja, 2021

Sastanak predsjednika Čovića s veleposlanikom Države Izrael za BiH

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović susreo se danas s Nj.E. Noah Gal Gendlerom, veleposlanikom Države Izrael za Bosnu i Hercegovinu, sa sjedištem u Tirani.

Dužnosnici su razgovarali o suradnji, diplomatskim odnosima između dviju država, o borbi s epidemijom korona virusa (COVID-19), te o društveno-političkoj i sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji.

Istaknuto je kako je suradnja na ekonomskom i gospodarskom području u stalnom napretku te da ima prostora i za jaču suradnju i širenje na druga područja. 

Predsjednik Čović posebno je pozdravio održane sastanke na temu Trilateralna suradnja – razmjena iskustava Izraelske agencije za međunarodnu razvojnu suradnju,  Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske sa Posavskom, Hercegbosanskom i Zapadnohercegovačkom županijom. Suradnja se odnosi na područja upravljanja vodnim resursima (melioracija polja), ruralni razvoj, poticanje malih i srednjih poduzeća, razvoj socijalnog sektora i obrazovanje. 

Veleposlanik Gendler prilikom sastanka je istaknuo kako Izrael u Bosni i Hercegovini vidi prijatelja ali i partnera s kojim želi surađivati te razmjenjivati znanja i iskustva. Izrael strateški ulaže u moderne tehnologije i želi biti proaktivan partner u oblasti gospodarstva što su izraelski partneri demonstrirali i oko rekonstrukcije i novog poslovnog početka i razvoja Aluminija.

Na sastanku se, razgovaralo o aktualnoj situaciji u obje zemlje, predsjednik Čović informirao je veleposlanika Gendlera o predstojećim aktivnostima BiH na putu europskih integracija. Izmjene Izbornog zakona BiH, istaknute su kao prioritet, čime će se osigurati jednakopravan odnos konstitutivnih naroda u tijelima vlasti na svim razinama.

Predsjednik Čović na kraju susreta poželio je veleposlaniku Gendleru uspješan nastavak diplomatskih aktivnosti u Bosni i Hercegovini.  

Povezani članci

Ostanite povezani

7,726FansLike
224FollowersFollow
8,320SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
isprekidani oblaci
15 ° C
15 °
15 °
88 %
1.5kmh
75 %
Sub
16 °
Ned
19 °
Pon
22 °
Uto
23 °
Sri
16 °

NAJNOVIJE VIJESTI