8.7 C
Mostar
Nedjelja, 16 siječnja, 2022

Sjednica Doma naroda Federacije BiH

Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sazvana je za danas.

Zbog epidemije Covida-19, u vrhu najavljenog dnevnog reda uobičajeno je epidemiološka situacija u Federaciji BiH, s prijedlozima, naredbama i preporukama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva kao pratećim dokumentima.

Za ovu sjednicu je najavljeno razmatranje i izjašnjavanje izaslanika o nekoliko zakona, od koji su neki predloženi po hitnom a neki i po skraćenom postupku.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu je u hitnoj proceduri, u skraćenoj Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o Jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa te Prijedlog zakona o dopuni Zakona o prostornom planiranju i korišćenju zemljišta na razini FBiH.

Redovni postupak je najavljen za Prijedlog zakona o dopunama Zakona o Vijeću zaposlenika, Prijedlog zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca, kao i za Nacrt zakona o ustanovama socijalne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine.

Odluka o usvajanju sedmogodišnjeg programa razvoja zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih nesreća u Federaciji BiH također je u predloženom dnevnom redu.

Dvije iduće teme tiču se zaštite povijesnog urbanog nasljeđa Mostara i Sarajeva, dok su potom predložene odluke o usvajanju strategije zapošljavanja u Federaciji BiH za vrijeme 2021-2027. godina, kao i zaključak o utvrđivanju programa provođenja statističkih istraživanja od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine za razdoblje 2021 – 2024.

Strategija upravljanja dugom za period 2020 – 2022. godina, kao i izmjene odluke o izboru članova Doma naroda u parlamentamu komisiju odgovornu za reviziju, posljednje su predložene točke dnevnog reda za.

Kako je najavljeno, sjednica će biti održana u sjedištu Federalnog parlamenta uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera. Za javnost je osigurano praćenje putem streama na youtube kanalu Doma.

Povezani članci

Ostanite povezani

11,589FansLike
376FollowersFollow
13,100SubscribersSubscribe
spot_img

VRIJEME

Mostar
vedro
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
39 %
1kmh
0 %
Ned
11 °
Pon
10 °
Uto
8 °
Sri
9 °
Čet
5 °

NAJNOVIJE VIJESTI