21.6 C
Mostar
Srijeda, 10 kolovoza, 2022

Sjednica Doma naroda Federacije BiH

Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sazvana je za danas.

Zbog epidemije Covida-19, u vrhu najavljenog dnevnog reda uobičajeno je epidemiološka situacija u Federaciji BiH, s prijedlozima, naredbama i preporukama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva kao pratećim dokumentima.

Za ovu sjednicu je najavljeno razmatranje i izjašnjavanje izaslanika o nekoliko zakona, od koji su neki predloženi po hitnom a neki i po skraćenom postupku.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu je u hitnoj proceduri, u skraćenoj Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o Jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa te Prijedlog zakona o dopuni Zakona o prostornom planiranju i korišćenju zemljišta na razini FBiH.

Redovni postupak je najavljen za Prijedlog zakona o dopunama Zakona o Vijeću zaposlenika, Prijedlog zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca, kao i za Nacrt zakona o ustanovama socijalne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine.

Odluka o usvajanju sedmogodišnjeg programa razvoja zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih nesreća u Federaciji BiH također je u predloženom dnevnom redu.

Dvije iduće teme tiču se zaštite povijesnog urbanog nasljeđa Mostara i Sarajeva, dok su potom predložene odluke o usvajanju strategije zapošljavanja u Federaciji BiH za vrijeme 2021-2027. godina, kao i zaključak o utvrđivanju programa provođenja statističkih istraživanja od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine za razdoblje 2021 – 2024.

Strategija upravljanja dugom za period 2020 – 2022. godina, kao i izmjene odluke o izboru članova Doma naroda u parlamentamu komisiju odgovornu za reviziju, posljednje su predložene točke dnevnog reda za.

Kako je najavljeno, sjednica će biti održana u sjedištu Federalnog parlamenta uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera. Za javnost je osigurano praćenje putem streama na youtube kanalu Doma.

spot_img

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
614FollowersFollow
16,900SubscribersSubscribe
spot_img
spot_img

VRIJEME

Mostar
oblačno
21.6 ° C
21.6 °
21.6 °
68 %
1.3kmh
87 %
Sri
31 °
Čet
32 °
Pet
30 °
Sub
27 °
Ned
23 °

NAJNOVIJE VIJESTI