-3.1 C
Mostar
Četvrtak, 9 veljače, 2023

Središnja uprava HKD Napredak: “Izađite na izbore i glasujte savjesno i odgovorno”

Radiotelevizija Herceg-Bosne

Svjesni svoje odgovornosti i važnosti ovih izbora po hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, početkom srpnja ove godine zajedno s Maticom hrvatskom, Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ uputilo je javni poziv Hrvaticama i Hrvatima, državljanima Bosne i Hercegovine koji žive izvan BiH, da se prijave za sudjelovanje na izborima.

“U nedjelju, 2. listopada 2022. godine, održat će se Opći izbori u BiH, odnosno izbori za županijske/kantonalne skupštine, Zastupnički dom Parlamenta FBiH, Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Narodnu skupštinu Republike Srpske, Predsjednika i potpredsjednike RS te za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

Izborna kampanja koja je još u tijeku donekle je pružila dovoljno informacija o  programima  kandidata i stranaka  koji se natječu, te njihovih ideja i stavova.

Središnja uprava HKD Napredak stoga ovim putem javno poziva sve svoje članice i članove, državljane Bosne i Hercegovine kako u zemlji tako i u inozemstvu koji/e imaju pravo glasa da iskoriste svoje građansko pravo i obave svoju građansku dužnost da izađu na izbore 2. listopada 2022. i glasuju savjesno i odgovorno”, priopćeno je iz Središnje uprave HKD Napredak-Sarajevo.

“Pozivom na odgovorno i savjesno glasovanje nikome ne sugeriramo kojoj će stranci dati svoj glas, ali svim svojim članicama i članovima skrećemo pozornost na činjenicu da savjest uključuje moralno vrednovanje. Svoj glas dajte prvenstveno onima koji će odgovorno, transparentno i pošteno zastupati, braniti i promovirati interese hrvatskog ali i sva tri konstitutivna naroda i svih građana u Bosni i Hercegovini.

Pravo na izbor jest temelj svakog demokratskog društva. Izabrane vlasti moraju uvažavati činjenicu kako demokracija podrazumijeva zaštitu svih ljudskih, ali u Bosni i Hercegovini kao složenoj i višenacionalnoj državi, svakako i promoviranju te zaštiti svih nacionalnih, vjerskih, kulturnih kao i svih drugih prava i  sloboda.

Podržite one, koji po Vašem mišljenju, imaju sposobnost, poštenje, želju i energiju, da  doprinesu sveopćem dobru kako u vašoj županiji, entitetu tako i cijeloj državi. Onaj koji ne ispuni svoju dužnost, koji na iziđe na izbore i ne glasuje, nema odveć moralno pravo naknadno prigovarati i kritizirati izabranu vlast, navodi Središnja uprava HKD Napredak-Sarajevo. – prenosi Večernji.ba

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
780FollowersFollow
19,500SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
vedro
-3.1 ° C
-3.1 °
-3.1 °
54 %
1.5kmh
0 %
Čet
5 °
Pet
7 °
Sub
9 °
Ned
10 °
Pon
10 °

NAJNOVIJE VIJESTI