Stožer civilne zaštite Mostara izdao nove naputke građanima

Pod predsjedanjem zapovjednika Stožera civilne zaštite Grada Mostar gradonačelnika Ljube Bešlića održana je redovita sjednica Stožera civilne zaštite Grada Mostara.

Na sjednici je prezentirano Izvješće o poduzetim aktivnostima službi zaštite i spašavanja Grada Mostara za vrijeme trajanja nepogode uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19). Nakon rasprave članovi Stožera civilne zaštite jednoglasno su usvojili Izvješće.

Također, u informaciji o epidemiološkoj situacije naglašeno je kako je potrebno poštovati preporuka Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine za sve one na koje se preporuke odnose.

U cilju prevencije širenja korona virusa na sjednici je donesen zaključak kako je potrebno pojačano vršiti i nadzor rada ugostiteljskih objekata i poštivanja radnog vremena.

Stožer civilne zaštite Grada Mostar apelira sugrađankama i sugrađanima: ne okupljajte se u velim skupinama, držite fizičku distancu, koristite zaštitne maske u zatvorenom prostoru i javnom gradskom prijevozu, poštujte naputke vezane uz higijenu ruku i dezinfekciju, te u svakoj prilici postupajte savjesno i primjereno okolnostima.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je važan jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana. Napominjemo kako su službe zaštite i spašavanja Grada Mostara bile aktivne tijekom cijelog trajanja COVID krize te će također i dalje svakodnevno nastavit pratit epidemiološku situaciju i po potrebi djelovati.

Please follow and like us: