U HNŽ-u nema novozaraženih koronavirusom

Na području Hercegovačko-neretvanske županije u posljednja 24 sata šest osoba testirano je na koronavirus i svih šest uzoraka je negativno, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Županijski stožer civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) donio je i nove zapovijedi prema kojima se zabranuje kretanje građana na području te županije u vremenu od 18 do 5 sati ujutro.

Iz ove zapovijedi, kako je naglašeno, izuzimaju se svi zaposleni koji su uključeni u provedbu mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa na području Hercegovačko-neretvanske županije, kao i zaposleni kojima se postupak rada odvija u smjenama.

“Zaposlenima koji su uključeni u provedbu mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa na području Hercegovačko-neretvanske županije, kao i zaposlenima kojima se postupak rada odvija u smjenama, njihov poslodavac izdaje ovjerenu potvrdu o kretanju na području HNŽ-a, a onom tko nije uposlen, a ima potrebu kretati se u vrijeme zabrane kretanja, potvrdu o kretanju izdaje županijski MUP”, navodi se u uputi za provedbu zapovijedi.

Realiziranje te zapovijedi bit će izvršeno sukladno županijskom propisu o javnom redu i miru, a za njenu provedbu
odgovoran je ministar unutarnjih poslova HNŽ-a, naglasili su iz Stožera.

Ova zapovijed stupa na snagu danom donošenja i primjenjuje se od 22. ožujka od 18 sati, stoji u priopćenju.

Please follow and like us: