4.9 C
Mostar
Srijeda, 30 studenoga, 2022

U Mostaru počela sjednica Vlade Federacije BiH

Radiotelevizija Herceg-Bosne

Vlada FBiH će na današnjoj sjednici, između ostalog, razmatrati informaciju s prijedlozima zaključaka o potencijalnoj proračunskoj potpori Europske unije Bosni i Hercegovini u cilju ublažavanja negativnih socioekonomskih utjecaja energetske krize.

Riječ je o energetskom paketu koji je predstavljen 28. listopada ove godine tijekom posjeta predsjednika Europske komisije našoj zemlji. U sklopu tog paketa predviđena je potpora od 500 milijuna eura za Zapadni Balkan, od čega je 71 milijun za sanaciju kao posljedicu poskupljenja energenata za gospodarstvo i ugrožena kućanstva u Bosni i Hercegovini.

Prema prijedlogu Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, Federalna vlada trebala bi razmatrati i odluke o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju dvije dionice autoceste na koridoru Vc, i to Tarčin – Konjic u dužini od 20,2 km, i tunel Prenj dužine 12 km.

Vlada bi se trebala izjasniti i o prijedlogu Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za utvrđivanje odluke o donošenju Plana upravljanja vodama za vodno područje Jadranskog mora u FBiH za razdoblje od 2022. do 2027.

Na dnevnom redu je i Uredba o postupku dokazivanja ispunjavanja općih i posebnih uvjeta za imenovanje u organe uprave, nadzora i upravljanja u federalnim ustanovama socijalne zaštite, čiji je predlagač Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

O najvažnijim odlukama i zaključcima sa sjednice Vlade FBiH javnost će biti obaviještena putem priopćenja, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
755FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
vedro
4.9 ° C
4.9 °
4.9 °
70 %
1.5kmh
0 %
Sri
9 °
Čet
10 °
Pet
13 °
Sub
12 °
Ned
11 °

NAJNOVIJE VIJESTI