21.6 C
Mostar
Srijeda, 22 ožujka, 2023

U Neumu radionica i predavanje za maslinare

Radiotelevizija Herceg-Bosne

U suranji Općine Neum, Instituta za jadranske kulture i melioracije krša iz Splita te Prehrambeno-tehnološkog i Agronomskog fakulteta u Mostaru u četvrtak, 9. veljače, u Neumu će biti održana radionica i predavanje za maslinare. 

Početak je predviđen u 13 sati u Broćancu gdje će uz stučnjake i agronome iz Općine Neum biti njihove kolege s Instituta za jadranske kulture i melioracije krša iz Splita koji će na licu mjesta, na opožarenim maslinicima demonstrirati rezidbu i brigu oko oštećenih stabala maslina.

Cilj ove radionice je da se okupi što veći broj maslinara kako bi čuli preporuke stručnjaka, ali i na licu mjesta naučili nešto više o rezidbi i brizi za požarom zahvaćena područja, priopćili su iz Općine Neum.

Istog dana, u 18 sati u “Grand Hotelu Neum”, dekan i profesori Prehrambeno- tehnološkog i Agronomskog fakulteta iz Mostara te stručnjaci s Instituta za jadranske kulture i melioracije krša iz Splita, održat će predavanja na teme “Značajniji štetnici i zaštita maslina” i “Gnoidba i hranidba maslina”.

Uz predavanje je planirano i druženje maslinara s profesorima i stručnjacima koji će odgovarati na sva pitanja i nejasnoće.

Znajući da je maslinarstvo dijelom i tradicija Neuma i njegovog zaleđa, ovo je samo prvo od planiranih druženja i predavanja na ovu i slične teme u Neumu, a sve u cilju edukacije i pomoći domaćim poljoprivrednicima i maslinarima, kao i mogući poticaj onima koji se tek planiraju baviti maslinarstvom, navode organizatori.

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
820FollowersFollow
20,000SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
blaga naoblaka
21.6 ° C
21.9 °
21.6 °
24 %
6.3kmh
20 %
Sri
21 °
Čet
20 °
Pet
19 °
Sub
17 °
Ned
18 °

NAJNOVIJE VIJESTI