3.8 C
Mostar
Srijeda, 30 studenoga, 2022

U Novom Travniku zabranjuje se rad nedjeljom trgovinama i obrtima

Radiotelevizija Herceg-Bosne

Općinsko vijeće Novi Travnik na sjednici održanoj u četvrtak donijelo je Odluku o radnom vremenu prodajnih objekata, ugostiteljskih objekata i obrta na području općine Novi Travnik.

Odlukom se utvrđuje radno vrijeme tijekom tjedna te početak i završetak radnog vremena tijekom dana u objektima koji se nalaze na području općine Novi Travnik, u kojima fizičke i pravne osobe, sukladno zakonu, obavljaju uslužnu djelatnost trgovinu, ugostiteljstvo i obrt, priopćeno je iz ove općine.

Navodi se i to kako je zabranjen rad nedjeljom svim trgovinama i obrtima, izuzev benzinskim crpkama, pekarnama i trgovinama koje se bave isključivo prodajom suvenira.

Utvrđeno je, također, radno vrijeme tijekom državnih i drugih blagdana, fizičkih i pravnih osoba iz oblasti trgovine, tržnica, mesnica, ljekarni, pekarnica, benzinskih crpki, ugostiteljstva, ustanova za dnevni boravak djece, obrta, kao i iz oblasti igara na sreću i internet klubova, hotela, motela, pansiona i prenoćišta.

Za prekršaj će se pravnim osobama i vlasnicima trgovina pisati novčane kazne u iznosu od 500 do 2.000 maraka.

Općinsko vijeće usvojilo je Izvješće o izvršenju proračuna i realizaciji plana kapitalnih primitka i izdataka Trezora Općine Novi Travnik za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2021. godine.

“Ostvaren je prihod u iznosu od 6.927.242 maraka, rashod u iznosu od 4.891.301 maraka, ostvareni kapitalni primici iznose 509.193 maraka, dok ostvareni kapitalni izdaci iznose 981.100 maraka. Ostvareni proračunski suficit je 1.564.034 maraka”, stoji u izvješću.

Na sjednici je donesen i Zaključak o davanju prethodne suglasnosti na trasu magistralnog plinovoda Južna interkonekcija BiH – Republika Hrvatska, za teritorij Općine Novi Travnik.

“Prethodna Suglasnost na idejni projekt trase budućeg plinovoda se daje uz uvjet da se u Idejnom i Glavnom projektu izvrše korekcije na terenu sa mještanima i da se uvaže sve primjedbe sa javne prezentacije održane 9. studenoga 2021 godine, kao i sve dodatne primjedbe koje pristignu u međuvremenu”, navodi se u priopćenju.

Donesena je i Odluka o uspostavljanju suradnje i prijateljskih odnosa općina Novi Travnik i Ulcinj iz Crne Gore.

Iz Općinskog vijeća ističu kako će međusobna suradnja biti usmjerena na područje turizma, kulture, sporta, školstva, gospodarstva, ekologije, mladih, nevladinih organizacija i razmjeni iskustava lokalnih uprava.

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
755FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
vedro
3.8 ° C
3.9 °
3.8 °
75 %
1.5kmh
0 %
Sri
10 °
Čet
10 °
Pet
12 °
Sub
13 °
Ned
12 °

NAJNOVIJE VIJESTI