U RS dvije trećine pozitivnih na koronavirus u dobi od 30 do 64 godine

Dvije trećine ili 67 posto od ukupno zaraženih od virusa korona u Republici Srpskoj (RS) u dobi je od 30 do 64 godine – potvrdio je danas ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Oko 15 posto registriranih na Covid -19 u tom bh. entitetu je starije od 65 posto, dok je onih od 15 do 29 godina 16 posto.

S stajališta ugroženosti, kako kaže, dobar je podatak da je zaraženih sa više od 65 godina oko 15 posto, odnosno manje od ostalih zaraženih.

Kada je u pitanju spol, 55 posto do sada evidentiranih na koronavirus u tom bh. entitetu su muškarci, a 45 posto su žene.

U karantdnama pri bh. graničnim prijelazima, na teritoriji entiteta RS, u zadnja 24 sata bilo je 46 osoba, najviše u Bosanskom Brodu (16) i Šamcu (13).

Šeranić je danas pojasnio da će, po odluci entitetske vlade, za radnike u zdravstvu biti isplaćena jednokratna pomoć od po 1.000 KM, ali pod uvjetom da su minimalno tri sjedna, od 15. ožujka do danas, bili na poslu.

-Te podatke dostavit će direktori zdravstvenih ustanova, a kako bi radnici koji trebaju i dobili ovu naknadu – rekao on.

Please follow and like us: