U RS još 28 osoba zaraženo koronavirusom, ukupno 1.043 pozitivnih

-Novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 28 osoba u Republici Srpskoj od testiranih 519 laboratorijskih uzoraka, potvrđeno je iz entitetskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Do sada su u tom bh. entitetu potvrđena 1.043 slučaja koronavirusa, oporavila se 391 osoba, a od posljedica COVID-19 preminule su 53 osobe.

Kada su u pitanju novozaraženi, riječ je o 12 osoba muškog i 16 ženskog spola. Šest žena su srednje životne dobi, dvije mlađe i osam su starije životne dobi. Tri muškarca su mlađe životne dobi, četiri su srednje, pet muškaraca je starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, deset osoba je iz Banje Luke, šest iz Gradiške, po dvije osobe su iz Srpca, Laktaša i Čelinca, dok je po jedna osoba iz Doboja, Prnjavora, Kotor Varoši, Kneževa, Dervente i Bosanskog Broda.

Kod devet osoba je utvrđeno da se radi o bliskom kontaktu sa osobama kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo novog koronavirusa, dok kod ostalih nije navedena jasna epidemiloška veza sa pozitivnim slučajem. Ukupno devet osoba je hospitalizirano u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Testiran je ukupno 31 radnik iz Univerzitetskog kliničkog centra RS i ovi nalazi su negativni. Testirana su i 62 radnika iz drugih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj (Derventa, Kneževo, Bijeljina, Prnjavor, Prijedor, Istočno Sarajevo, Laktaši i Gradiška) i ovi nalazi su također negativni.

Please follow and like us: