U ZHŽ-u ukupno 32 zaraženih koronavirusom

Koronavirusom SARS-CoV-2 u Zapadnohercegovačkoj županiji (ZHŽ) zaključno s četvrtkom, zaraženo je 32 ljudi.

U Širokom Brijegu zaraženih je 23, pet osoba inficirano je virusom u Grudama, a četiri osobe u Posušju.

U ovoj županiji se u samoizolaciji, zaključno s jučerašnjim danom, nalazi 968 osoba što predstavlja porast u odnosu na prethodni dan.

Policija je izvijestila kako u protekla 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije niti policijskog sata.

Najnoviji slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je kasno sinoć, a riječ je o osobi koja je povezana s klasterom u Čitluku.

U ZHŽ-u je jučer zaražen i prvi pripadnik Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), a riječ je o policajcu iz Širokog Brijega koji radi u Posušju.

-Policijski službenik se nalazi u dobrom zdravstvenom stanju, odnosno nema nikakve simptome zaraze, te će i dalje ostati u kućnoj izolaciji, odakle će redovito komunicirati s liječnicima – kazao je resorni ministar David Grbavac.

U ZHŽ-u je od posljedica uzrokovanih koronavirusom do sada umrlo dvoje ljudi. Prvozaražena starija žena iz Jara pored Širokog Brijega te muškarac (65) iz Gruda.

Ispred zgrade županijske vlade danas će u 14:30 sati biti održana tiskovna konferencija županijskog Stožera civilne zaštite na kojoj će biti predstavljene najnovije informacije vezane epidemiološku situaciju u ZHŽ-u.

Please follow and like us: