Umro Ivo Juričević, predsjednik Crvenog križa FBiH

Ivo Juričević, predsjednik Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine i dopredsjednik Crvenog križa BiH, iznenada je umro u srijedu u šezdesetoj godini, priopćila je federalna organizacija Crvenog križa.

Sahrana će biti danas u 15 sati u njegovom rodnom Uskoplju na groblju Ploče.

Volonteri i suradnici Crvenog križa, kao i svi koji su ga poznavali, pamtit će ga po njegovom vedrom duhu, plemenitosti i humanosti. Crveni križ je izgubio svog velikog prijatelja i humanistu koji je radom i zalaganjem ostavio neizbrisiv trag na promociji i širenju humanih vrijednosti, navedeno je također u saopćenju.

Ivo Juričević je imao mnoge odgovorne dužnosti u strukturi Crvenog križa BiH. Od 2000. godine je bio član Skupštine u Crvenom križu Gornji Vakuf-Uskoplje, član Skupštine Crvenog križa Srednjobosanske županije, član Skupštine u Crvenom križu Federacije BiH, kao i Skupštine u Društvu Crvenog križa BiH, predsjednik Crvenog križa Federacije BiH, član Predsjedništva i dopredsjednik Društva Crvenog križa BiH.

Bio je višestruki darivalac krvi.

Osim ovih volonterskih, obavljao je i mnoge druge dužnosti. Bio je ravnatelj Centra za socijalni rad Gornji Vakuf-Uskoplje, ministar i zamjenik ministra zdravstva i socijalne politike Srednjobosanske županije, šef kabineta zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH te član Upravnog i Savjetodavnog odbora Instituta za nestale osobe BiH.

U posljednjih devet godina, imao je lidersku ulogu u Crvenom križu FBiH.

Please follow and like us: