VIDEO: Pehar: Više od 30.000 osoba pod nadzorom

Objavljeno: 26/03/20 14:57

Član Federalnog stožera civilne zaštite i direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine Davor Pehar potvrdio je da je od jučer u 18.00 sati do danas u 10.00 sati testirano 18 osoba, a potvrđeno je pet novih slučajeva zaraženih novim kronavisrusom Covid-19.

Četiri su iz Sarajeva i jedan iz Gruda. To znači da je u posljednja 24 sata evidentirano deset novih slučajeva zaraze, a do danas je u Federaciji BiH 517 osoba testirano, dok je prisustvo virusa potvrđeno kod 62 pacijenta.

Pehar je naglasio da je najviše slučajeva u Hercegovačko-neretvanskoj županiji njih 26, potom u Sarajevskoj županiji njih devet, u Zeničko-dobojskoj županiji je osam potvrđenih slučajeva, u Zapadno-hercegovačkoj županiji evidentirano je sedam slučajeva, dok je u Usnko-sanskoj županiji šest oboljelih.

Pod nadzorom je u Federaciji BiH više od 30.000 osoba, a Pehar ocjenjuje da je to veoma uspješna ptouepidemijska mjera koja je provedena na prostoru Federacije BiH zbog čega je pozvao građane na odgovorno ponašanje i striktno pridržavanje izrečenih mjera samoizolacija te praćenje naredbi nadležnih institucija koje poduzimaju sve mjere u cilju sprječavanja širenja virusa.

Napomenuo je da su iduća dvije do tri tjedna ključne u razvoju ove situacije u smislu pojave koronavirusa i od svih ovisi u kojem smjeru će taj proces ići.

Please follow and like us: