Visković: Pokrenut ćemo pitanje promjene Izbornog zakona

Objavljeno: 19/02/20 14:34

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da Izborni zakon BiH treba mijenjati, ističući da će Vlada podržati stav stranaka iz Srpske da se pokrene to pitanje s ciljem postizanja što korektnijih rezultata izbora.

Višković je rekao da je cilj da izbori budu fer.

On je naveo kako Izborni zakon BiH omogućava dovoljno prostora da građani izaberu svoje predstavnike, ali da je problem što se nakon izbora događa da pojedinci napuštaju stranke i prave neke druge skupštinske i ostale većine.

“Naravno, iako postoje automatika, elektronika i skeniranje, uvijek će biti nezadovoljnih, kao što je to u svakom sustavu”, rekao je Višković tijekom zastupničke rasprave u Narodnoj skupštini o Prijedlogu zakona o izmjeni Izbornog zakona Republike Srpske, po hitnom postupku.

On je naveo da se eksces koji je ranije u Narodnoj skupštini izazvao zastupnik Draško Stanivuković sa ministrom unutarnjih poslova Draganom Lukačem ne bi ni dogodio da je bio ispoštovan skupštinski Poslovnik i da je rukovodstvo parlamenta radilo svoj posao.

“I to već onda kada mi je Stanivuković prišao i bacio mi u lice zastavice NATO. To nije odgovorno ponašanje zastupnika”, rekao je Višković, replicirajući Stanivukoviću.

Please follow and like us: