3.8 C
Mostar
Srijeda, 30 studenoga, 2022

Vlada FBiH donijela Uredbu o postupku dokazivanja ispunjavanja uvjeta za imenovanje u institucije

Radiotelevizija Herceg-Bosne

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici, na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, donijela Uredbu o postupku dokazivanja ispunjavanja općih i posebnih uvjeta za imenovanje u upravne, nadzorne i rukovodne poslove. tijela u federalnim ustanovama socijalne zaštite.

Ovom uredbom pobliže se uređuje postupak imenovanja upravnih i nadzornih odbora i ravnatelja u ustanovama socijalne zaštite u Federaciji Bosne i Hercegovine, kao i način dokazivanja ispunjavanja općih i posebnih uvjeta te nepostojanja zakonskih smetnji za imenovanje. na navedene pozicije.

Odredbe ovog pravilnika primjenjuju se na postupak i postupke imenovanja na dužnost predsjednika i članova upravnog i nadzornog odbora, te na dužnost ravnatelja u federalnim ustanovama socijalne skrbi sukladno odredbama Zakona o socijalnoj skrbi. Zavodi socijalne skrbi FBiH. Kandidat za imenovanje na ta radna mjesta dužan je dokazati ispunjavanje općih i posebnih uvjeta, te nepostojanje zapreka za imenovanje na način i po postupku utvrđenom odredbama ovog pravilnika.

Uredba obuhvaća postupak utvrđivanja sadržaja i objave javnog natječaja, zatim postupak prijave na javni natječaj, kao i postupak provjere ispunjavanja uvjeta, te postupak izbora i imenovanja. On stupa na snagu narednog dana od dana objave u Službenim novinama Federacije Bosne i Hercegovine.

U obrazloženju je navedeno da je odredbama Zakona o ustanovama socijalne zaštite FBiH utvrđeno da Vlada Federacije, na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, u roku od šest mjeseci od dana stupanja na snagu na snagu ovog zakona, donijet će propis kojim će se utvrditi bliži uvjeti u pogledu postupka dokazivanja ispunjavanja općih i posebnih uvjeta, te potrebne dokumentacije za izbor na radna mjesta u federalnim ustanovama socijalne skrbi. Inače, ovaj zakon stupio je na snagu u kolovozu ove godine.

Također, donošenjem ovog provedbenog akta osigurava se jedinstven i transparentan postupak u postupku imenovanja organa uprave, nadzora i upravljanja u federalnim ustanovama socijalne zaštite, priopćeno je iz Ureda Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
755FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
vedro
3.8 ° C
3.9 °
3.8 °
75 %
1.5kmh
0 %
Sri
10 °
Čet
10 °
Pet
12 °
Sub
13 °
Ned
12 °

NAJNOVIJE VIJESTI