10 C
Mostar
Petak, 23 travnja, 2021

Vlada FBiH: HNŽ i ZHŽ daleko najgori po broju zaraženih koronom

Vlada Federacije BiH je usvojila informaciju o epidemiološkoj situaciji Covida-19 u FBiH na dan 5. travanj te usvojila predložene naredbe i preporuke Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Naređeno je vladama županija, odnosno županijskim stožerima ministarstava zdravstva uvođenje restriktivnijih mjera spram procjene epidemiološke situacije u županiji, odnosno općini, uz redovito izvještavanje Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Naredbe i preporuke Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva donose se s rokom važenja od sedam dana, računajući od 8. travnja, koji se utvrđuje kao dan početka njihove primjene.

Ovaj stožer je zadužen da, prije isteka ovog roka, sagleda kompletnu epidemiološku situaciju Covida-19 u FBiH i sačini procjenu rizika, a radi razmatranja mogućnosti i potrebe izmjene naredbi i preporuka, te prema Vladi FBiH dostavi prijedlog novih.

Krizni stožer Federalnog ministrastva zdravstva će današnje zaključke s prilozima dostaviti županijskim ministarstvima zdravstva i njihovim kriznim stožerima, zdravstvenim ustanovama s područja županije, kliničkim centrima u FBiH, općim, županijskim i specijalnim bolnicama putem kriznih stožera županijskih ministarstava zdravstva, Federalnoj i županijskim upravama za inspekcijske poslove i upravama policija MUP-ova županija.

Sukladno zaključku od 8. siječnja Vlada FBiH će izvijestiti Parlament FBiH o epidemiološkoj situaciji u FBiH i mjerama koje je donijela s ciljem zaštite zdravlja građana i smanjenja rizika za širenje virusa.

U danas prezentiranoj informaciji je, uz ostalo, navedeno da na razini Federacije BiH sedmodnevna incidenca iznosi 324 slučaja na 100.000 stanovnika. U posljednjih sedam dana, najviša sedmodnevna incidenca je zabilježena u Hercegovačko-neretvanskoj (851), Zapadnohercegovačkoj (756) i Sarajevskoj županiji (490).

- Advertisement -

Povezani članci

Ostanite povezani

7,525FansLike
214FollowersFollow
8,060SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
sumaglica
10 ° C
10 °
10 °
100 %
1kmh
20 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
21 °
Pon
20 °
Uto
16 °

NAJNOVIJE VIJESTI