14.9 C
Mostar
Utorak, 21 rujna, 2021

Vlada SŽ osigurala nastavak rada 13 anesteziologa u zdravstvenom sustavu

Vlada Sarajevske županije (SŽ) donijela je zaključak u vezi sa zasnivanjem radnog odnosa 13 ljekara specijalista anestezije i reanimacije u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, a koji su nedavno dali otkaz u JU Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Naloženo je Zavodu zdravstvenog osiguranja SŽ da se, po suglasnosti Ministarstva zdravstva SŽ od 12.05.2021. godine za prelazak kadra, odnosno zasnivanje radnog odnosa bez provedenog postupka javnog oglašavanja, umanje sredstva JU Klinički centar na poziciji Financijskog plana ZZO-a za iznos bruto plaća i naknada 13 liječnika specijalista anestezije i reanimacije, te uvećaju naknade za pružanje zdravstvene zaštite na pozicijama zdravstvenih ustanova u kojima će se izvršiti zasnivanje radnog odnosa navedenih radnika, a prema parametrima obračuna naknada za zdravstvene ustanove, priopćeno je iz Službe za protokol i press SŽ.

  • Prelazak, odnosno zasnivanje radnog odnosa spomenutog zdravstvenog kadra bez provedenog postupka javnog oglašavanja omogućen je Uredbom o postupku prijema u radni odnos u zavodima, agencijama, direkcijama i upravnim organizacijama, pravnim osobama s javnim ovlaštenjima na teritoriji županije, grada ili općine, te u gospodarskim društvima u kojima županija, grad ili općina sudjeluje s više od 50 posto ukupnog kapitala Vlade SŽ – navedeno je u zaključku Vlade.

Ovaj postupak Vlade obrazložen je potrebom da se sačuva visokokvalificirani i neophodni kadar u zdravstvenom sustavu Sarajevske županije, a posebno u uvjetima pandemije.

Opća bolnica, kao javna zdravstvena ustanova čiji je osnivač Sarajevska županija, dostavila je resornom ministarstvu akt u kojem je iskazala potrebu za ovim kadrom, navodi se u priopćenju.

Povezani članci

Ostanite povezani

7,746FansLike
285FollowersFollow
10,500SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
blaga naoblaka
14.9 ° C
14.9 °
13.9 °
82 %
1.5kmh
20 %
Uto
24 °
Sri
23 °
Čet
24 °
Pet
26 °
Sub
30 °

NAJNOVIJE VIJESTI