10 C
Mostar
Petak, 23 travnja, 2021

ŽO HDZ-a BiH HNŽ : Vlada HNŽ se zadužuje da iznađe sredstava za financiranje besplatnih udžbenika za polaznike prvog razreda osnovne škole

Na današnjoj sjednici ŽO HDZ-a BiH HNŽ-a između ostalih donesen je zaključak da Vlada HNŽ iznađe sredstva za financiranje besplatnih udžbenika za polaznike prvog razreda osnovne škole. Navedeno je da je to prvi od koraka kako bi se rasteretio kućni proračun roditelja, a da se u bliskoj budućnosti očekuje i pomoć za sve ostale učenike.

U iscrpnom izvješću predsjednice Odbora za obrazovanje ŽO HDZ-a BiH HNŽ Milice Pehar dotaknulo se brojnih pitanja te kako i na koji način pomoći u reformi obrazovnog sustava u HNŽ-u.

Date su smjernice Skupštini HNŽ-a i Vladi HNŽ-a kako reagirati te je dogovorena uska suradnja Odbora sa Skupštinom i Vladom HNŽ-a.

Također, ŽO HDZ-a BiH HNŽ pozvao je pučanstvo da se pridržava mjera koje su propisane, a tiču se koronavirusa COVID19, jer HNŽ bilježi drastični porast kako novooboljelih tako i preminulih osoba.

Predsjednik ŽO HDZ-a BiH HNŽ Stjepan Bošković još je jednom pozvao Vladu i sindikat zdravstvenih djelatnika da nađu razuman i financijski prihvatljiv način za rješavanje spora, na zadovoljstvo obje strane, a sve u cilju da pacijenti imaju punu medicinsku skrb. Također, zahvalio se svim onima koji su uz oboljele pacijente i oko njih nesebično skrbe.

Naglašeno je da se pozivaju svi mjerodavni organi koji su ovlašteni da vrše inspekcijski nadzor to rade profesionalno i onako kako je naređeno, te da se kazne svi oni koji krše donesene mjere.

ŽO HDZ-a BiH ovom prilikom je poslao čestitku svim pripadnicima HVO-a 29. obljetnicu osnutka pobjedničke vojske, koja je spasila Hrvate diljem BiH i RH kada je bilo najpotrebnije i najteže.

- Advertisement -

Povezani članci

Ostanite povezani

7,525FansLike
214FollowersFollow
8,060SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
sumaglica
10 ° C
10 °
10 °
100 %
1kmh
20 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
21 °
Pon
20 °
Uto
16 °

NAJNOVIJE VIJESTI