0.9 C
Mostar
Nedjelja, 5 veljače, 2023

Zovko: Ne možete ubiti Božić!

Radiotelevizija Herceg-Bosne

Potpredsjednica Kluba zastupnika EPP-a Željana Zovko reagirala je na nedavne događaje u Sarajevu gdje su kršćanima prijetili zbog proslave Božića. “Ne možete ubiti Božić, ne možete ubiti ljude” – izjavila je Zovko i pozvala da se obrati pažnja na one Hrvate, kršćane i europske građane u Bosni i Hercegovini koji se ovih dana još uvijek boje otvoreno slaviti Božić.

Europski parlament danas je također održao raspravu o radnom dokumentu Komisije o uključivom jeziku. U tekstu su sadržani prijedlozi o suzdržavanju od izražavanja božićnih čestitki u međusobnoj komunikaciji s ljudima.

Zovko je komentirala kako je moto Europske unije “Ujedinjeni u različitosti”. Istaknula je da to podrazumijeva poštivanje međusobnih kultura, uvjerenja i tradicija. “Za mnoge europske građane, Božić je tradicionalni i najvažniji vjerski blagdan koji žele proslaviti sa svojim obiteljima i dragim osobama. Kao što poštujemo tradicije drugih vjerskih zajednica, tako bismo trebali moći otvoreno dijeliti radostan duh i duboku simboliku koju donose božićna slavlja” – naglasila je Zovko.

Pritom je navela da je prijedlog da se u komunikaciji s ljudima izbjegne spominjanje Božića, kako je navedeno u radnom dokumentu Komisije, koji je u međuvremenu povučen, suprotan istim tim vrijednostima.

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
779FollowersFollow
19,500SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
raštrkani oblaci
0.9 ° C
0.9 °
0.9 °
37 %
7.2kmh
40 %
Ned
1 °
Pon
1 °
Uto
3 °
Sri
4 °
Čet
5 °

NAJNOVIJE VIJESTI