12.7 C
Mostar
Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

ZZO HNŽ domovima zdravlja osigurao još tri milijuna maraka

Radiotelevizija Herceg-Bosne

Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ danas je u hotelu „Mostar“ u Mostaru, održalo je trideset i prvu redovitu sjednicu. Na održanoj sjednici članovi Vijeća su razmatrali i usvojili dva izvatka iz zapisnika s prethodnih sjednica, četiri izvješća, tri odluke, te izmjene i dopune Financijskog plana za 2021. godinu (Rebalans).

Nakon analize i usvajanja predloženih izvješća, Upravno vijeće ZZO-a HNŽ jednoglasno je usvojilo Odluku o doznačavanju sredstava osobnog sudjelovanja osiguranih osoba u pokriću dijela troškova zdravstvene zaštite zdravstvenim ustanovama. Iako je prihod osobnog sudjelovanja osiguranih osoba u pokriću dijela troškova zdravstvene zaštite (premije osiguranja) u cijelosti prihod Zavoda, zbog svjesnosti o složenom financijskom stanju u zdravstvenim ustanovama i želje za njegovim poboljšanjem, sredstva u iznosu od 1.857.896 KM biti će doznačena ugovornim zdravstvenim ustanovama u istom omjeru kao i prethodne godine.

Posljednji dokument kojeg su članovi Vijeća razmatrali i usvojili jesu izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda za 2021. godinu ( Rebalans). Izmjenama i dopunama Financijskog plana za 2021. godinu (Rebalans) ukupno potrebna sredstva za njegovo izvršenje uvećana su za 3.000.000 KM u odnosu na Financijski plan za 2021. godinu. Navedeno povećanje odnosi se na pomoć zdravstvenim ustanovama primarne zdravstvene zaštite.

„Svjesni teške financijske situacije u zdravstvenim ustanovama krajem 2020. godine, pored ugovornih sredstava, Zavod je bolničkim zdravstvenim ustanovama transferirao dodatnih 7.300.000 KM kako bi im pomogli u liječenju COVID oboljelih osiguranika. Obzirom da pandemija nije pogodila samo bolničke zdravstvene ustanove, predloženim izmjenama i dopunama Financijskog plana Zavoda za 2021. godinu (Rebalans), predviđena je pomoć i za zdravstvene ustanove primarne zdravstvene zaštite. Sredstva u iznosu od 3.000.000 KM Zavod će transferirati
domovima zdravlja kao pomoć za liječenje COVID – 19 oboljelih osiguranika. Sredstva će biti raspoređena po jednakim udjelima financiranja po kojima su sklopljeni temeljni ugovori s ovim zdravstvenim ustanovama“ kazao je rukovoditelj Sektora za potporu poslovanju, Andrej Čović.

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
821FollowersFollow
20,000SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
oblačno
12.7 ° C
12.9 °
12.7 °
87 %
4.1kmh
100 %
Pon
15 °
Uto
9 °
Sri
12 °
Čet
15 °
Pet
15 °

NAJNOVIJE VIJESTI