18.9 C
Mostar
Utorak, 3 kolovoza, 2021

Kardinal Puljić uputio sućut Njemačkoj biskupskoj konferenciji

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, uputio je pismo sućuti i blizine predsjedniku Njemačke biskupske konferencije mons. Georgu Bätzingu, biskupu Limburške biskupije, u povodu razornih poplava koje su pogodile tu zemlju.

“U vremenu kada se osjeća malo olakšanje od pandemije koronavirusa, dijelove Vaše drage zemlje Njemačke iznenada je pogodilo veliko i razorno nevrijeme, a posebno je bolan gubitak ljudskih života, ali i ogromna materijalna šteta koja je pogodila veliki broj ljudi”, navodi kardinal Puljić.

U svoje osobno ime, i u ime svih biskupa Biskupske konferencije BiH i vjerničkoga puka u BiH, kardinal Puljić izrazio je kršćansku sućut povodom smrti i nestanka ljudi kao i svoju molitvenu podršku Bätzingu i svima u njemačkom bratskom narodu. 

“Neka Gospodar srdaca i čitavog stvorenog svijeta podari snage i mudrosti kako bi u ovom teškom vremenu svi pogođeni osjetili Božju blizinu po dobrim djelima brojnih ljudi”, navodi u pismu sućuti kardinal Puljić.

Podsjeća kako je crkva u Njemačkoj i njemački narod “bio blizu nama u vremenu nedavnoga teškoga rata, ali i poplava koje su 2014. godine pogodile našu zemlju Bosnu i Hercegovinu”.

“Zato s još više žara i ljubavi ujedinjujemo se u molitvi sa svima u Njemačkoj koji su pogođeni spomenutim poplavama”, stoji u pismu sućuti kardinala Puljića predsjedniku Njemačke biskupske konferencije biskupu Bätzingu, prenosi KTA.

Povezani članci

Ostanite povezani

7,746FansLike
267FollowersFollow
9,860SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
vedro
18.9 ° C
18.9 °
17.9 °
63 %
1kmh
0 %
Uto
32 °
Sri
36 °
Čet
31 °
Pet
32 °
Sub
35 °

NAJNOVIJE VIJESTI