Puljić: U BiH ima 80 župa u kojima je manje od 200 vjernika i trebaju pomoć

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i vrhbosanski kardinal Vinko Puljić upozorio je da u BiH ima 80 župa u kojima je manje od 200 vjernika i kojima je nužna pomoć.

-Te župe same ne mogu opstati, bez podrške drugih – rekao je Puljić i zahvalio hrvatskom Caritasu na pomoći, pa i kroz akciju „Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH“.

Puljić je istaknuo kako je ta pomoć bila jedan od tema i redovnog zajedničkog zasjedanja članova Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Hrvatske biskupske konferencije danas u Banjoj Luci.

Kardinal Puljić je rekao kako je bilo riječi o zajedničkim pitanja na liturgijskom planu te o radu Komisije dviju Biskupskih konferencija za Hrvatski martirologij i o misijskoj djelatnosti crkve u Hrvata i uzajamnom radu.

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Želimir Puljić je podsjetio na ovim godišnjima okupljanima dvaju biskupskih konferencija razgovaraju o važnim pitanjima za vjernike.

-Imamo isti jezik, liturgiju, pripadamo istom narodu, a imamo i neke institucije koje su zajedničke – kazao je Puljić.

Na zasjedanju su, kaže, saslušali i izvještaj o Papinskom hrvatskom zavodu sv. Jeronima u Rimu.

Uoči zasjedanja, u nedjelju, 1. ožujka, održano je zajedničko Euharistijsko slavlje u katedrali sv. Bonaventure u Banjoj Luci uz sudjelovanje biskupa iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Zajedničko zasjedanje članova Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Hrvatske biskupske konferencije bit će završeno danas u kasnim poslijepodnevnim satima.

Please follow and like us: