3 C
Mostar
Subota, 16 siječnja, 2021

Inspektori UNO-a oduzeli robu vrijednu više desetina tisuća maraka

Na području gradova Tuzle i Bijeljine provedene su pojačane kontrolne aktivnosti prometovanja roba. Tom prilikom privremeno je oduzeta razna roba, ukupne tržišne vrijednosti cca. 43.000,00 KM.

Na osnovu operativnog rada i preduzetih aktivnosti na terenu, na području grada Tuzle i Tuzlanske županije, ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje regionalnog centra Tuzla, identificirali su nekoliko osoba koja vrše distribuciju i prodaju duhana i cigareta. Prilikom provođenja navedenih aktivnosti pronađeno je 5644 paklica raznih cigareta (FM, King) i 7,5 kg sitno rezanog duhana. Navedena roba nije bila obilježena akciznim markicama koje izdaje Uprava za neizravno oporezivanje.

Također, tijekom vršenja pojačane kontrole, na području grada Bijeljine, privremeno je oduzeta veća količina robe stranog porijekla koja nije prošla redovnu carinsku proceduru (masažeri). Prilikom rada na navedenoj putnoj komunikaciji uočeno je vozilo u kojem se nalazila spomenuta roba. Protiv identificiranih osoba bit će poduzete mjere i radnje po važećim pozitivnim zakonskim propisima.

Tijekom poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalistička oprema, kao i vozila donirana od strane Američkog veleposlanstva putem programa EXBS.

Povezani članci

Ostanite povezani

7,520FansLike
85FollowersFollow
6,470SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
vedro
3 ° C
3 °
3 °
35 %
2.1kmh
0 %
Sub
1 °
Ned
2 °
Pon
3 °
Uto
6 °
Sri
4 °

NAJNOVIJE VIJESTI