Podignuta optužnica protiv Marijane Bilić

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Marijane Bilić (41), državljanke R Hrvatske.

Ona se tereti da je od 2015. do 2019., na teritoriji BiH, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi i uvećanja bračne imovine, organiziranim i izvršenim prijevozima veće količine kanabisa iz Albanije, preko Crne Gore u BiH, kao bračni supružnik, pomagala u skladištenju i prepakivanju opojne droge, radi daljnjeg prijevoza i prodaje u R Hrvatsku.

Prema navodima optužnice, Bilić je u prilikama kada je njen suprug u prostoru obiteljske kuće, od njemu poznatih osoba preuzimao, organizirao skladištenje i prepakivanje droge radi njenog daljnjeg prijevoza i prodaje, u više navrata bila uključena na način da je osiguravala lokaciju te pomagala u prijevozu i skladištenju opojne droge.

Tijekom istrage ostvarena je suradnja s partnerskim institucijama Hrvatske, te su osobe povezane sa optuženom procesuirana u pravosudnim institucijama Hrvatske.

-Radi se o međunarodnoj operaciji u borbi protiv krijumčarenja opojnih droga kodnog naziva “Tebra” u kojoj je sudjelovalo Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama iz Hrvatske – priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Please follow and like us: