Policajka s Kosova ubila roditelje i braću jer su joj prebacivali što se nije udala?

Policajka Valdeta Blaca (45) ubila je svoju obitelj u okolini Gnjilana na Kosovu, a potom izvršila samoubojstvo, a istražuje se je li motiv ubojstva to što su joj roditelji i braća prebacivali jer se nije udala.

Valdeta Blaca kako se sumnja, ubila je u gnjilanskom naselju Bujani majku Hanifu (66), oca Zekira (70) i braću Blerima (33) i Fisnika (34), a zatim je presudila sebi hicem iz službenog pištolja.

Prema neslužbenim saznanjima u Policiji Kosova u Gnjilanu, gde je Valdete radila, ona se ujutru, nakratko pojavila na poslu i ništa nije ukazivalo da će nešto kasnije počiniti zločin.

“S kolegama na poslu Valdete je normalno razgovarala i oko podne je otišla kući, gde se iz zasad nepoznatih razloga, navodno, posvađala sa roditeljima i braćom”, rekao je kratko za “Novosti” izvor iz Policije Kosova u Gnjilanu.

Mediji na albanskom jeziku preneli su u večernjim satima informaciju da je Valdeta bila liječena u psihijatrijskoj ustanovi i da je iz te ustanove u policiju stigao dopis sa zahtjevom da joj se oduzme oružje i ona prebaci na drugo radno mjesto.

Unatoč špekulacijama susjeda i nekih medija da je zločin možda počinio jedan od njene braće, a da je ona zatim ubila njega pa sebe, policija i tužiteljstvo priopćili su da je službeni pištolj pronađen u Valdetinim rukama i da je najverojatnije ona počinila višestruko ubojstvo i samoubojstvo. Zasad nema dokaza da je pronađeno drugo oružje.

Jedan od rođaka obitelji rekao je da je neriješen bračni status Valdete vjerojatno bio razlog svađa u obitelji, jer su joj roditelji i braća, navodno, često sugerirali da bi se trebala udati, ali kao obitelj nisu imali materijalnih niti bilo kakvih drugih problema, piše Kurir.

Please follow and like us: