Sukobili se lovci i migranti, jedan ranjen

U sukobu dva lovca iz Bihaća i nekoliko migranata, koji se dogodio u naselju Bugar, nekoliko kilometara od spomenutog grada, 18-godišnji migrant iz Afganistana ranjen je u rame, potvrđeno je danas iz policije.

Do sukoba je došlo kada su spomenuti lovci, prilikom obilaska lovačke kuće na lokalitetu Mala peć, utvrdili kako je grupa migranata provalila i boravi unutar objekta.

Došlo je do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba, a lovci su migrante napali drvenim štapovima u namjeri da ih istjeraju iz lovačke kuće, potvrdio je glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić.

„Tom prilikom, osoba rođena 1958. godine, iz naselja Rujnice kod Bihaća, ispalila je tri metka iz pištolja. Lovac je pucao u zrak, međutim prilikom povlačenja pištolja slučajno je pogodio migranta u rame“, rekao je Šiljdedić za “Nezavisne”.

Prema njegovim riječima još jedan migrant je povrijeđen u ovom događaju, jer je zadobio lakše tjelesne povrede od udarca štapom.

Policija je obavila uviđaj, a slučaj su potom preuzeli Kriminalistička policija i Tužiteljstvo USŽ.

Tužitelj je djelo označio kao ubojstvo u pokušaju za lovca koji je je koristio pištolj, dok su oba lovca osumnjičena za nasilničko ponašanje.

U zadnjih nekoliko dana ovo je već drugi slučaj ranjavanja migranata iz vatrenog oružja.

Please follow and like us: