Trojica reketirala i tukla sina uglednih glazbenika iz Splita

Trojica mladića nisu privedeni, već su prijavu dobili redovnim putem, piše Šibenski.hr. Dosad nijedan od njih nije imao nikakvu prijavu.

-Sumnja se da su ga, korištenjem saznanja da jedan maloljetnik ima kod sebe gotovinu od nekoliko stotina kuna, u siječnju prošle godine lažno optužili za novčani dug i zaprijetili fizičkim napadom ako im ne preda iznos od 500 kuna. Nakon što im je iz straha prvi put predao novac, nastavili su s lažnim optuživanjem i ucjenama te daljnjim iznuđivanjem novca, javili su iz splitske policije.

Osumnjičena trojica mladića, 15-godišnjaka su u više navrata fizički napadali i tukli, a Šibenski doznaje da je žrtva inače sin uglednog splitskog bračnog para glazbenih umjetnika.

Jednom su ga, također, doveli do ruba balkona i prijetili mu da će ga baciti.

-Zbog proživljenog straha za svoj život, dječak je u više navrata od siječnja do lipnja prošle godine osumnjičenima predao ukupno 75 tisuća kuna na ime nepostojećeg duga. Tek kad je maltretiranje prestalo, nedjelo je prijavljeno splitskoj policiji, navodi Šibenski.

Otac iznuđivanog dječaka rekao je da je u pitanju zaista njegov sin, ali da ništa više od toga zbog istrage ne smije otkriti.

Please follow and like us: