Tužiteljstvo BiH – Podignuta optužnica protiv dvije osobe iz Mostara i Širokog Brijega, te dvije iz Hrvatske

Zbog organiziranog međunarodnog počinjenja kaznenih djela pranja novca i prijevare, podignuta je optužnica protiv četiri osobe.

Počinjenim kaznenim djelima, počinitelji su prouzročili štetu u višemilijunskom iznosu i ostvarili znatnu nezakonitu imovinsku korist.

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv: Iličić Roberta zvani “Robac”, rođenog 1974. godine u Mostaru, državljanin BiH i R Hrvatske; Knezović Ivana, rođenog 1964. godine u Širokom Brijegu, državljanin BiH i Kanade; Ivo Zvone, rođenog 1979. godine u Dubrovniku, državljanin R Hrvatske i Bralić Labinčić Ante, rođenog 1971. godine u Splitu, državljanin R Hrvatske.

Iz Tužiteljstva BiH je priopćeno da se optuženi terete da su u razdoblju od 2012. do 2015. godine, djelujući kao grupa udružena radi počinjenja kaznenih djela, saznavši za namjere jednog kanadskog državljanina bh. porijekla, da svoje poslovanje prenese u Hrvatsku i BiH, počinjenjem kaznenih djela prijevare i pranja novca od navedene osobe iznudili i otuđili velika novčana sredstva, s ciljem otuđenja njegove imovine, nekretnina i vozila, te ostvarivanja nezakonite imovinske koristi.

Optuženi se terete da su počinjenjem kaznenih djela, na teritoriji BiH i Hrvatske, izvršili oduzimanje novca, vozila i nekretnina u BiH i Hrvatskoj, čime su sebi omogućili sticanje i zadržavanje nezakonite imovinske koristi u ukupnom iznosu od najmanje 1.147.910 eura (u protuvrijednosti oko 2,25 milijuna KM) – navodi se u priopćenju.

Optuženi se terete za kaznena djela: Udruživanje radi činjenja kaznenih djela, Prijevare, Iznude te Pranja novca.

Please follow and like us: