Uhićeni migranti u Bihaću silovali maloljetnike?

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova USŽ pretresli su danas u ranim jutarnjim satima prihvatni centar “Bira” u Bihaću gdje borave migranti, a tijekom akcije privedeno je 10 osoba.

Prema riječima glasnogovornika policije USŽ Ale Šiljdedića, radi se o planiranoj akciji u kojoj je sudjelovalo oko 150 pripadnika policije, među kojima i pripadnici Jedinice za specijalne operacije.

On je istaknuo kako je akcija bila usmjerena na pronalazak i uhićenje osoba koje su osumnjičene za izvršenje niza krivičnih djela protiv spolne slobode i morala.

“U ta krivična djela su uključena silovanje, spolni odnošaj s nemoćnom osobom, zatim krivična djela povezana sa zlouporabom droga kao što su neovlaštena proizvodnja i trgovina, te naposlijetku krivična djela imovinske prirode gdje spadaju provale i razbojništva. Cilj akcije je bio i pronalaženje stvari koje mogu poslužiti kao dokaz, ali i predmeta koji se mogu upotrijebiti kao oružje i oruđe za izvršenje krivičnih djela”, istaknuo je Šiljdedić.

On je dodao kako su osobe koje su uhićene državljani Pakistana i Afganistana i da će nakon što bude obavljena kriminalistička obrada oni biti predani na dalje postupanje nadležnom Tužiteljstvu USŽ.

Tijekom pretresa pronađena je određena količina kanabisa, kao i veća količina predmeta za nanošenje tjelesnih povreda.

“Imali smo informacije da su žrtve uhićenih osoba maloljetne osobe koje su smještene unutar ‘Bire’. Inače, to je veliki problem jer unutar prihvatnih centara boravi veliki broj maloljetnih osoba bez roditeljskog staranja, pa su u sve uključeni i socijalni radnici”, kazao je Šiljdedić.

Please follow and like us: