Đapo u Neumu: Sezona može biti spašena, turisti se moraju pridržavati svih mjera

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo posjetila je Neum gdje ju je predsjednik Udruženja turističkih radnika Davor Krešić informirao o aktuelnoj situaciji u jedinom bh. gradu na moru.

Turistički radnici su zadovoljni brojem posjeta, jer su u ovom trenutku popunjeni svi hotelski kapaciteti, ali i privatni smještaj, i to većinom gostima iz BiH.

Iako su se turistički radnici pred početak ljeta pribojavali da će ovogodišnja sezona propasti zbog pandemije koronavirusa, ako bude nastavljen ovakav trend posjeta Neumu, ona bi u značajnoj mjeri mogla biti spašena.

-Zadovoljna sam zbog činjenice da će ovogodišnja turistička sezona, kako su me izvijestili turistički radnici, biti spašena. Osobno sam zadovoljna viđenim u Neumu, grad je pun turista. No, i pored toga, još jednom bih apelirala na sve turiste da se strogo pridržavaju svih propisanih mjera s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa. Iako se na sve moguće načine borimo da spasimo turističku sezonu u cijeloj BiH, ipak nam je važnije da sačuvamo zdravlje i živote građana – naglasila je ministrica Đapo.

Ona je još jednom pozvala građane da, poštujući mjere kriznih stožera, godišnje odmore planiraju provesti u BiH i podsjetila da su svjetska istraživanja pokazala da je hotelski smještaj u BiH na razini najrazvijenijih svjetskih zemalja, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.

Please follow and like us: