2.9 C
Mostar
Nedjelja, 17 siječnja, 2021

FERK donio niz rješenja za tvrtke iz Hercegovine

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na redovitoj sjednici u utorak izdala je četiri dozvole za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva: “RAMAS” d.o.o. Prozor-Rama, “ENERGY TRADE d.o.o. Usora, “GALA-SOL” vl. Domagoj Galić iz Širokog Brijega i “VIBAR” d.o.o. Široki Brijeg, i to za proizvodne objekte solarnih fotonaponskih elektrana.

U postupak opće rasprave upućena su tri nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije, za podnositelje zahtjeva “AV SUN” – Grude, vl. Marina Marijanović, te “GP TOMING” d.o.o. Grude i “SOLIK” d.o.o. Prozor-Rama u postupku izmjene i dopune postojeće dozvole.

Osim toga, u općoj raspravi je i osam nacrta dozvola za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE, i to za: “CB-SOLARI”, vl. Pava Ćavar iz Širokog Brijega, – solarna fotonaponska elektrana “CB-SOLARI”, “Lapis” d.o.o. Ljubuški, – solarna fotonaponska elektrana “LAPIS ENERGY 1” i solarna fotonaponska elektrana “LAPIS ENERGY 2”, Solarna elektrana “Solar-Co”, vl. Josip Kordić, Solarna elektrana “Zečević”, vl. Ivan Zečević, “ETNO SELO MENJIK” d.o.o. Prozor-Rama, Solarna elektrana “Diva”, vl. Katarina Iličić i Solarna elektrana “AFJI”, vl. Mario Škarica, svi iz Prozor-Rame.

Osim toga, u javnu raspravu je upućen i Nacrt dozvole za rad (licencije) za trgovanje LPG-om podnositelja zahtjeva “Messer Tehnoplin” d.o.o. iz Sarajeva.

Sve zainteresirane osobe mogu pregledati nacrte dozvola na web stranici www.ferk.ba, a svoje pisane komentare na nacrte mogu dostaviti do 22. srpnja 2020. godine do 13 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar kao i na elektroničku adresu kontakt@ferk.ba.

Osim toga, FERK je donio rješenje po žalbi na akt koji je donijelo JP “Elektroprivreda HZHB” d.d. Mostar, priopćeno je iz FERK-a.

Povezani članci

Ostanite povezani

7,520FansLike
85FollowersFollow
6,490SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
isprekidani oblaci
2.9 ° C
3 °
2.8 °
41 %
1.5kmh
75 %
Ned
1 °
Pon
3 °
Uto
6 °
Sri
6 °
Čet
9 °

NAJNOVIJE VIJESTI