-3.1 C
Mostar
Četvrtak, 9 veljače, 2023

FERK usvojio Prijedlog odluke o izmjeni Općih uvjeta za opskrbu električnom energijom

Radiotelevizija Herceg-Bosne

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) usvojila je na današnjoj sjednici Nacrt odluke o izmjeni Općih uvjeta za isporuku električne energije i Nacrt pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o monitoringu.

Prema oba nacrta, FERK će održati opću raspravu u prostorijama FERK-a u Mostaru u srijedu, 7. prosinca, s početkom u 11 i 12 sati. Nacrti dozvola mogu se preuzeti na web stranici www.ferk.ba, a zainteresirane osobe svoje pisane primjedbe na nacrte mogu dostaviti i do 9. prosinca do 12 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektronsku adresu kontakt@ferk.ba, saopćeno je iz FERK-a.

Također, na sjednici je donesena odluka o davanju suglasnosti na Plan razvoja i izgradnje distribucijske mreže za 2022. godinu Javnog poduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine Sarajevo, odluka o usvajanju izmjena i dopuna Distribucijske mreže Pravila operatora distribucijskog sustava Javnog poduzeća Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne Mostar, te Odluka o usvajanju Godišnjeg plana monitoringa za 2023. godinu.

Donesena su tri rješenja po prijedlogu dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: “VIBAR” iz Širokog Brija, “INTERCAMP” iz Sarajeva i “EKO-SERVIS” iz Tešnja, te dva rješenja po prijedlogu dozvole za rad za proizvodnja električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja: Proizvodnja električne energije “AS” iz Maglaja za solarnu fotonaponsku elektranu “AS” i “E-2” iz Kaknja za solarnu fotonaponsku elektranu “E-2” .

Iz djelatnosti naftne privrede, donesena je odluka o prijedlogu Dozvole za rad (licence) za prijevoz naftnih derivata u cestovnom prometu podnositelja zahtjeva „TRGOŠPED“ iz Kaknja.

FERK je donio i četiri zaključka po zahtjevu za stjecanje statusa kvalificiranog proizvođača podnositelja zahtjeva JP “Elektroprivreda BiH” za objekte: HE “Bogatići”, HE “Sniježnica”, HE “Krušnica” i HE “Bihać”, te tri zaključka. godine o zahtjevu za stjecanje statusa kvalificiranog proizvođača podnositelja JP “Elektroprivreda HZHB” za objekte: HE “Rama”, HE “Peć Mlini” i HE “Mostarsko blato”.

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
780FollowersFollow
19,500SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
vedro
-3.1 ° C
-3.1 °
-3.1 °
54 %
1.5kmh
0 %
Čet
5 °
Pet
7 °
Sub
9 °
Ned
10 °
Pon
10 °

NAJNOVIJE VIJESTI