4.2 C
Mostar
Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Gospodarska komora FBiH sudionik konferencije o razvoju drvnog sektora u Rovinju

Ovogodišnja međunarodna konferencija Adriatic Wood Days (AWD) okupila je relevantne sudionike iz EU i regije s ciljem pronalaska novih modela za daljnji razvoj drvnog sektora i naglašavanja ekološkog i društveno-gospodarskog potencijala prerade drva, posebice u ruralnim područjima.

Na konferenciji su, kao regionalni partneri, sudjelovali članovi Gospodarske komore Federacije BiH, gdje se u uvodnom dijelu konferencije nazočnima obratio predsjednik Komore Marko Šantić, dok je predsjednik Drvnog klastera Hercegovina Dragan Rezić održao panelsku raspravu, priopćeno je iz Gospodarske komore FBiH.

U Rovinju su vodeći stručnjaci iz gospodarstva, znanosti, politike i medija tijekom dva dana analizirali stanje u navedenim sektorima te ponudili optimalna rješenja za unaprjeđenje prilika.

Na konferenciji se govorilo o važnim sektorskim temama kao što su biomasa, drvo u gradnji, trgovina drvom, certificiranje, proizvodnja namještaja, zaštita šuma i slično.

Ovaj sektorski događaj dao je uvid u postojeću tehnološku opremljenost sektora i pružio mogućnost dobavljačima tehnologija i usluga za predstavljanje inovativnih rješenja koja će povećati konkurentnost.

AWD je naglasak stavio na ekološki i društveno gospodarski potencijal prerade drva koji u Europi postaje sve značajniji s obzirom na to da se drvo prerađuje u ruralnim krajevima, čime se čuvaju milijuni radnih mjesta. Iz tog razloga se šumarstvo i prerada drva sve više doživljavaju kao cjelovit, jedinstven i integrirani sektor velikih mogućnosti.

Osim sudionika iz Hrvatske i zemalja jugoistočne Europe, na konferenciji su sudjelovali predstavnici europskih institucija i asocijacija iz Bruxellesa, vodeće sektorske tvrtke iz EU, kao i predstavnici sektora iz drugih zemalja.

AWD omogućuje sektorskim tvrtkama, njihovim vlasnicima i menadžerima uvid u tržišna kretanja i prikaz trendova u povezanim pod sektorima. Najveći je i najsveobuhvatniji sektorski događaj u ovom dijelu Europe.

Povezani članci

Ostanite povezani

11,589FansLike
376FollowersFollow
13,100SubscribersSubscribe
spot_img

VRIJEME

Mostar
vedro
4.2 ° C
4.2 °
4.2 °
57 %
1.3kmh
4 %
Pon
11 °
Uto
8 °
Sri
10 °
Čet
6 °
Pet
6 °

NAJNOVIJE VIJESTI