20.5 C
Mostar
Srijeda, 28 listopada, 2020

Očekuje se izgradnja više od 140 kilometara autoputeva u RS

Republiku Srpsku (RS) u idućem vremenu očekuje izgradnja više od 140 kilometara autoputeva, te je nužno izvršiti pravovremene i kvalitetne pripreme – rečeno je na sastanku entitetskog ministra prometa i veza Đorđa Popovića sa predstavnicima Pravobraniteljstva, Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i “Autoputeva RS”.

U centru pažnje je bila izgradnja autoputa na Koridoru V-C kroz RS i eksproprijacija zemljišta na toj dionici.

Potvrđena je opredijeljenost svih uključenih subjekata da potrebni kapaciteti budu stavljeni u službu realizacije navedenih projekata.

Usvojeni su zaključci čijom će konkretnom primjenom procesi eksproprijacije zemljišta na dionicama autoputa od Doboja do Vukosavlja i od Vukosavlja do Rače biti pravovremeno i učinkovito realizirani, priopćeno je iz Ministarstva prometa i veza RS.

Izgradnja autoputa na koridoru Vc koji prolazi kroz RS od Doboja do Vukosavlja planirana je kroz četiri faze, a vrijednost tog projekta procijenjena je na više od 500 milijuna eura, bez troškova eksproprijacije nepokretnosti i PDV-a.

Izgradnja prve faze-dionica od petlje Johovac (Tovira) do petlje Rudanka (Kostajnica), ukupne dužine oko šest kilometara, započeta je u lipnju 2019. godine. Vrijednost tog projekta je 70 milijuna eura, a riječ je o sredstvima osiguranim kreditnim sporazumom sa Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i grant sredstvima u sklopu Investicijskog okvira za zapadni Balkan (WBIF) u visini od 12 milijuna eura, a realizacija tog projekta ide planiranom dinamikom.

Povezani članci

Ostanite povezani

6,520FansLike
4,980SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
oblačno
20.5 ° C
20.5 °
20.5 °
57 %
2.1kmh
100 %
Sri
19 °
Čet
19 °
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
20 °

NAJNOVIJE VIJESTI

Kraš povlači čokoladu jer je moguće da su u njoj komadići stakla

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u srijedu da se Kraševa čokolada s lješnjacima i grožđicama Finesse od 80 grama, povlači i opoziva zbog...