13.8 C
Mostar
Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Pomoć za zapošljavanje mladih u Usori, Žepču i Maglaju

Radiotelevizija Herceg-Bosne

U okviru projekta „T4E (Training for employer) – Obuka za potrebe poslodavca“ kroz LEP II koji financira Europska unija, a realizira Međunarodna organizacija rada, u Žepču je u srijedu 29. lipnja održan sastanak partnera u okviru Lokalnog partnerstva za zapošljavanje ZDŽ. T4E će kroz obuke i prekvalifikaciju mladima omogućiti da lakše dođu do posla na području općina Žepče, Zavidovići, Usora i Maglaj u Zeničko-dobojskoj županiji.

Svrha sastanka je bilo potpisivanje Memoranduma o suradnji među partnerima čime je i zvanično uspostavljeno partnerstvo za zapošljavanje ZDŽ, koje će se zalagati za stvaranje preduvjeta za usuglašavanje ponude i potražnje na tržištu rada u drvnom i tekstilnom sektoru ZDŽ te za poboljšanje uvjeta za obuku i prekvalifikaciju radi lakšeg zaposlenja mladih. Namjera je kroz izradu nastavnih planova i programa ojačati kapacitete partnera i unaprijediti suradnju između javnog, privatnog, obrazovnog i NVO sektora.

Opći cilj projekta je doprinijeti povećanju društvene kohezije kroz aktiviranje i integraciju nezaposlenih osoba na tržište rada putem uspostave održivih institucionalnih mehanizama koordinacije rada lokalnih aktera za tržište rada i programa obuka koji korespondiraju potrebama lokalnog tržišta rada.

85 nezaposlenih osoba registriranih u evidencijama Službi za zapošljavanje će kroz tehničku pomoć, obuke i prekvalifikacije, kao i financijsku podršku biti podržano pri osnivanju poduzeća kroz start-up fond kao i zapošljavanjem kod poznatih poslodavaca. navodi se u priopčenju općine Usora.

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
880FollowersFollow
20,600SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
blaga naoblaka
13.8 ° C
13.9 °
13.8 °
82 %
1.5kmh
20 %
Pon
26 °
Uto
25 °
Sri
25 °
Čet
25 °
Pet
24 °

NAJNOVIJE VIJESTI