Samo Croatia Airlines nije otkazala liniju prema Sarajevu

Većina aviokompanija privremeno je otkazala letove za i iz Sarajeva, te zasada samo kompanija Croatia Airlines nije u potpunosti otkazala operacije, nego operira na liniji Sarajevo-Zagreb jednom dnevno, kazala je Feni glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić.

Kompanija Turkish Airlines ranije je najavila da bi zadnji let za Sarajevo trebala imati u petak, 27. ožujka.

-I kompanija Wizz Air, oako još nisu službeno potvrdili, jučer je najvjerojatnije imala zadnji let za Sarajevo – kazala je Bagarić.

Dodala je da “odluku o zatvaranju aerodroma kao i u drugim zemljama, mogu donijeti samo nadležna tijela, te bi se odluka odnosila samo na komercijalne letove”.

-Zabrana se ne bi odnosila na humanitarne i zdravstvene operacije, te dostavu kargo robe, a primjer je i današnja pomoć Sjedinjenih Američkih Država koja je stigla preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Pomoć je stigla u popodnevnim satima zrakoplovom američke vojske, a oprema će biti donirana za borbu protiv koronavirusa. Preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo, pomoć bi uskoro trebala stići i iz Europske unije, Turske i Kine – istaknula je Bagarić.

Please follow and like us: