Tegeltija na Investicijskoj konferenciji o zapadnom Balkanu u Londonu

Objavljeno: 24/02/20 13:54

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija danas je u Londonu sudjelovao na Investicijskoj konferenciji o zapadnom Balkanu koju organizira Europska banka za obnovu i razvoj /EBRD/.

Nakon službenog otvaranja Konferencije i pozdravnih riječi predsjednika EBRD-a Sume Chakrabatia i Andreja Plenkovića, premijera Republike Hrvatske koja predsjedava Europskom unijom, održana je i sjednica na kojoj su sudjelovali predsjedavajući Vijeća ministara BiH, te premijeri i ministri zemalja zapadnog Balkana.

Na marginama Konferencije, predsjedavajući Tegeltija sastao se s predsjednikom EBRD-a Sumom Chakrabatiem, s kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, te regionalnim projektima i inicijativama.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija je istaknuo kako je novi saziv Vijeća ministara BiH u potpunosti opredijeljen da, u skladu sa svojim nadležnostima, zajedno s vladama entiteta nastavi predano da radi na europskim integracijama i reformskim procesima usmjerenim na stabilizaciju gospodarskih prilika, gospodarski rast, povećanje učinkovitosti javne uprave, te privlačenje domaćih i stranih investicija s ciljem otvaranja novih radnih mjesta.

Na sastanku je razgovarano i o investicijskim planovima u budućnosti, s posebnim naglaskom na intenziviranje suradnje u pružanju podrške inicijativi za ojačavanje investicijske klime u BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Londonu, na marginama Investicijske konferencije EBRD-a o zapadnom Balkanu, s parlamentarnom državnom podtajnikom Ministarstva vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Please follow and like us: