4.9 C
Mostar
Srijeda, 30 studenoga, 2022

Utvrđen javni interes za izgradnju dionica autoceste Tarčin – Konjic i tunela Prenj

Radiotelevizija Herceg-Bosne

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, donijela je dvije odluke o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju dvije dionice autoceste na koridoru Vc.

Riječ je o dionicama autoputa Tarčin – Konjic u dužini od 20,2 km, te tunelu Prenj u dužini od 12 km.

Također, utvrđeno je da je korisnik eksproprijacije nekretnina potrebnih za izgradnju ovih objekata JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar, te mu je naloženo pokretanje postupka izvlaštenja.

Kako je pojašnjeno, novo rješenje za dionicu Tarčin – Konjic potrebno je jer je došlo do izmjene projektnog rješenja, kao i izmjena i dopuna elaborata izvlaštenja za potrebe izgradnje poddionice Ivan-Ovčari, koja uključuje nove parcele ili dijelove prethodno potrebnih parcela manjih površina.

Utvrđivanje javnog interesa za dionicu tunela Prenj bilo je nužno kako bi se omogućilo pokretanje postupka izvlaštenja nekretnina na ovoj dionici, što je ujedno i preduvjet za realizaciju projekta izgradnje autoceste na ovoj dionici.

Stupanjem na snagu ove dvije odluke prestaju važiti ranije donesene odluke o utvrđivanju javnog interesa za dionice Tarčin – Konjic i tunel Prenj, zbog propisanih rokova i pokretanja postupka izvlaštenja.

Autoceste FBiH će u skladu sa svojim Trogodišnjim planom poslovanja za razdoblje 2022.-2024. godine, osigurati sredstva za realizaciju ovih odluka, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
755FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
vedro
4.9 ° C
4.9 °
4.9 °
70 %
1.5kmh
0 %
Sri
9 °
Čet
10 °
Pet
13 °
Sub
12 °
Ned
11 °

NAJNOVIJE VIJESTI