12 C
Mostar
Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

Vlada HBŽ-a utvrdila Prijedlog izmjena i dopuna županijskog proračuna za 2022. godinu

Na prijedlog Ministarstva financija Hercegbosanske županije (HBŽ) Vlada je u srijedu utvrdila Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Hercegbosanske županije za 2022. godinu i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršavanju Proračuna Hercegbosanske županije za 2022. godinu.

Oba prijedloga upućena su u Skupštinu Hercegbosanske županije na razmatranje i usvajanje. Nakon što su svi proračunski korisnici dostavili svoje zahtjeve, Ministarstvo financija je pripremilo Prijedlog Izmjena i dopuna Proračuna Hercegbosanske županije za 2022. godinu prema kojem su ukupni prihodi i primitci (kao i rashodi i izdatci) utvrđeni u iznosu, 99.683.781 maraka, navodi se u priopćenju Vlade HBŽ-a.

Vlada je utvrdila prijedlog Odluke o Izmjenama i dopunama Financijskog plana Zavoda za zdravstveno osiguranje HBŽ-a za 2022. godinu i prijedlog Odluke o izvršenju Financijskog plana županijskog Zavoda za zdravstveno osiguranje za 2022. godinu te ih uputila u skupštinsku proceduru.

Također, razmatran je i prijedlog Odluke Uprave za ceste HBŽ-a o izmjeni Plana i programa zaštite, održavanja, sanacije i rekonstrukcije javnih cesta u 2022. godini te dala suglasnost na istu, a dana je suglasnost i na izmjenu Odluke o usvajanju Liste projekata cestovne infrastrukture lokalne kategorije koji se prihvaćaju za financiranje ili sufinanciranje u visini ranije odobrenog iznosa sredstava.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ-a Vlada je usvojila Odluku o uvjetima i načinu davanja šumskog zemljišta u državnom vlasništvu u zakup i osnivanje prava služnosti na šumi i šumskom zemljištu.

Vlada je donijela Odluku o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 3.000 maraka Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije za nagradu/subvenciju članici Atletskog kluba “Puls”, Dijani Manđeralo – prvakinji BiH u polumaratonu i na 10.000 m, u seniorskoj konkurenciji za 2022. godinu te za druge vrijedne rezultate ostvarene u prethodnim godinama.

Županijska vlada je usvojila prijedlog Zaključka u vezi sanacije i financijske konsolidacije zdravstvenih ustanova u Hercegbosanskoj županiji i poslala ga u skupštinsku proceduru. Ovim zaključkom obvezuju se Županijska bolnica “Dr. fra Mihovil Sučić” u Livnu, Dom zdravlja Livno, Dom zdravlja Tomislavgrad, Dom zdravlja Drvar, Dom zdravlja Kupres i Dom zdravlja Glamoč, da pokrenu postupak financijske konsolidacije odnosno da sačine program financijske konsolidacije i/ili restrukturiranja koji uključuje i sanaciju gubitka zdravstvene ustanove, kao i mjere poboljšanja zdravstvenih usluga.

“Kao podršku u procesu restrukturiranja i sanacije u županijskim i općim bolnicama, Vlada Federacije će za ovu svrhu izdvojiti 106 milijuna KM, na teret Proračuna Federacije, a za Županijsku bolnicu “Dr. Fra Mihovil Sučić” Livno 6.000.000 maraka dok će financijska podrška u procesu restrukturiranja i sanacije domova zdravlja biti osigurana u Proračunu Hercegbosanske županije”, priopćeno je.

Na prijedlog županijskog Ministarstva gospodarstva Vlada je donijela Odluku kojom se usvaja Program javnih investicija Hercegbosanske županije 2023-2025. godine s listom prioriteta kandidiranih projekata.

Na prijedlog Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i sporta Vlada je donijela Odluku o odobravanju financijskih sredstva u iznosu od 5.000 maraka za Udrugu roditelja djece sa smetnjama u razvoju Naša djeca, kao financijsku potporu za djelovanje i rad Udruge.

spot_img

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
704FollowersFollow
17,600SubscribersSubscribe
spot_img
spot_img

VRIJEME

Mostar
vedro
12 ° C
12 °
12 °
80 %
3.2kmh
0 %
Pon
12 °
Uto
20 °
Sri
23 °
Čet
24 °
Pet
25 °

NAJNOVIJE VIJESTI