12 C
Mostar
Subota, 31 listopada, 2020

Vlada potvrdila imenovanje novih izvršnih direktora u Elektroprivredi HZ HB

Nadzornom odboru JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar Vlada FBiH je dala prethodne suglasnosti za razrješenje članova Uprave – izvršnih direktora, zbog isteka mandata, te za imenovanje na ove pozicije, na mandatni period od četiri godine, Zorana Tabaka (izvršni direktor za proizvodnju električne energije), Ilije Bakalara (izvršni direktor za distribuciju električne energije), Ivice Prskala (izvršni direktor za opskrbu električnom energijom), Ante Tutiša (izvršni direktor za ekonomske poslove), Roberta Leske (izvršni direktor za pravne poslove) i Drage Bage (izvršni direktor za razvoj).

Federalna vlada je Nadzornom odboru JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo dala prethodne suglasnosti za razrješenje članova Uprave ovog gospodarskog društva, zbog isteka mandata, kao i za imenovanje Admira Andelije za vršitelja dužnosti direktora, te vršitelj dužnosti izvršnih direktora Senada Sarajlića (za proizvodnju), Ružice Burić (za pravne poslove i ljudske resurse), Senada Salkića (za kapitalne investicije), Muhameda Ražanice (za ekonomske poslove), Elvira Lojića (za distribuciju) i Zlatana Planinčića (za opskrbu i trgovinu), na vrijeme do 90 dana, odnosno do okončanja natječajne procedure.

Vlada je dala prethodnu suglasnost za imenovanje Alema Omerhodžića i Kadrije Kolića za vršitelje dužnosti članova Nadzornog odbora gospodarskog društva UNIS Ginex d.d. Goražde, uime državnog kapitala, do okončanja natječajne procedure, a najduže do tri mjeseca.

Prethodna suglasnost data je i za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora BNT-TMiH d.d. Novi Travnik, zbog isteka mandata, kao i na prijedlog za imenovanje Emira Letića i Lejle Skopljak za vršitelje ovih dužnosti, uime državnog kapitala, do okončanja natječajne procedure, a najduže do tri mjeseca.

Date su prethodne suglasnosti za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora Binasa d.d. Bugojno, zbog isteka mandata, kao i na prijedlog da, uime državnog kapitala, na ove dužnosti, do okončanja natječajne procedure, a najduže do tri mjeseca, budu imenovani Mehrid Omerinović i Orhana Burek.

Prethodne suglasnosti date su i za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora Pretisa d.d. Vogošća, zbog isteka mandata, te za imenovanje Mehmeda Konakovića i Sanjina Čekića za vršitelje ovih dužnosti, uime državnog kapitala, do okončanja natječajne procedure, a najduže do tri mjeseca.

Nakon prethodne suglasnosti Nadzornom odboru Operatora – Terminali Federacije do.o. Sarajevo za razrješenje dosadašnjih vršitelja dužnosti predsjednika Uprave i člana Uprave, Vlada je prethodnu suglasnost dala za imenovanje Hermedina Zornića za predsjednika, a Slavena Zeljke za člana Uprave ovog gospodarskog društva, na mandatni period od četiri godine.

Utvrđeni su i kriteriji o raspisivanju javnog natječaja za izbor i imenovanje Upravnog odbora financijsko-informatičke agencije, te imenovana Komisiju za provođenje natječajne procedure.

Nakon što je danas Zufera Derviševića, zbog ispunjavanja zakonskih uvjeta za umirovljenje, razrješila dužnosti glavnog inspektora Financijske policije, zaključno sa 13.4.2020.godine, Vlada je za vršitelje ove dužnosti, na vrijeme do najviše tri mjeseca, odnosno do okončanja natječajne procedure, a u skladu sa Zakonom o državnoj službi u FBiH, imenovala Amela Topalovića.

Federalna vlada je Nadzornom odboru JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo dala prethodnu suglasnost za razrješenje vršitelja dužnosti članova Uprave ovog društva, te za imenovanje Ljube Pravdića za v.d. direktora, a Nijaza Hadžikadunića i Bekira Isakovića za izvršne direktore, do okončanja natječajne procedure, a najduže na vrijeme do 12 mjeseci, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Povezani članci

Ostanite povezani

6,520FansLike
5,010SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
vedro
12 ° C
12 °
12 °
76 %
0.5kmh
0 %
Sub
21 °
Ned
21 °
Pon
20 °
Uto
21 °
Sri
21 °

NAJNOVIJE VIJESTI