Za otpremnine u “Elektroprivredi RS” se prijavilo 978 zaposlenih

Objavljeno: 24/02/20 13:41

Na interni poziv radnicima koji žele dobrovoljno da se prijave za prekid radnog odnosa uz stimulativnu otpremninu prijavilo se 978 zaposlenih u pet elektrodistributivnih poduzeća, priopćeno je danas iz “Elektroprivrede Republike Srpske”.

Prvi poziv završen je u petak, 21. veljače, a najveće zanimanje za doborovoljni odlazak iz elektroenergetskog sektora bilo je u ZP “Elektrokrajina”, gdje je prispjelo 555 prijava zainteresiranih radnika.

U ZP “Elektro Bijeljina” za stimulativnu otpremninu prijavio se 251 zaposleni, u ZP “Elektrodistribucija Pale” 88, a u ZP “Elektro-Hercegovini” 56 zaposlenih.

I u ZP “Elektro Doboj” koji nema viška radnika želju da uz stimulativnu otpremninu napusti poduzeće iskazalo je 28 zaposlenih.

“U sklopu reorganizacije Elektroprivrede RS, u distributivnim poduzećima procijenjen je višak od 15 posto zaposlenih, odnosno oko 600 radnika. Procijenjeno je da će otpremnine distributivna poduzeća koštati ukupno 27 milijuna KM”, navodi se u priopćenju.

U idućih nekoliko dana slijedi analiza prijava i formiranje rang-lista kandidata u skladu sa Pravilnikom o stimulativnoj otpremnini i naknadi za socio-ekonomsko zbrinjavanje radnika u procesu optimizacije broja zaposlenih u elektrodistributivnim poduzećima.

“Pravilnikom su precizno utvrđeni uvjeti za ostvarivanje prava na stimulativnu otpremninu i naknadu za ekonomsko-socijalno zbrinjavanje, te način utvrđivanja iznosa stimulativne otpremnine”, ističu iz “Elektroprivredi Republike Srpske”.

To znači da sve prijave zaposlenih neće biti uvažene, kako iz razloga neugrožavanja procesa rada, tako i zbog ograničenog iznosa novca namijenjenog za ovaj poziv.

Please follow and like us: