17.4 C
Mostar
Četvrtak, 4 ožujka, 2021

Zaposlenici HT Mostar i BH Telecoma od danas u štrajku

-Kako Vlada Federacije BiH i dalje odbija zaključenje granskog kolektivnog ugovora za područje telekomunikacija u FBiH, Sindikat BH Telecoma i Sindikat Hrvatskih telekomunikacija informira javnost da će u tvrtkama BH Telecom d.d. Sarajevo i HT d.d. Mostar dana 09.11.2020 godine započeti štrajk, navodi se u priopćenju za javnost koji potpisuju Sindikat BH Telecoma i Sindikat HT Mostar.

-Odbijanjem Vlade FBiH da se zaključi granski kolektivni ugovor dovodi se u neizvjesnost oko 5000 radnika u ovim tvrtkama, kao i članovi njihovih obitelji. Ovim postupkom Vlada F BiH i dalje bez bilo kakvih jasnih razloga nastavlja sa primjenom različitih kriterija i za razliku od ostalih javnih tvrtki, samo u oblasti telekomunikacija odbija zaključenje granskog kolektivnog ugovora, navodi se.

Zbog trenutne epidemiloške situacije, kao i mjera koje sprječavaju okupljanje većeg broja radnika, sindikati su se odlučili da se javni prosvjedi svedu na minimum. Radnici BH Telecoma će u ponedjeljak od 10 – 12 sati organizirati prosvjedno okupljanje pred zgradom uprave BH Telecoma, dok će radnici Sindikata HT Mostar svoj prosvjed ispred uprave HT Mostar organizirati idućeg tjedna, ovisno od epidemiloške situacije, o čemu će javnost biti blagovremeno informirana, navodi se u dopisu. Sindiakti također mole sve korisnike telekoma, ali i javnost da imaju razumijevanje za njihovu borbu.

-Jedino što tražimo je da Vlada ima jednaka mjerila za sva i omogući zaključenje granskog kolektivnog ugovora i za radnike u našim tvrtkama. Bili smo strpljivi i dali priliku da se dijalogom riješe problem, ali, nažalost, na svako naše ponuđeno rješenje Ured premijera FBiH je izmislio novi problem kao opravdanje za nezaključenje kolektivnog ugovora. Svjesni smo da zbog pandemije COVID-19 ovo nije najsretnije rješenje, ali sindikati ne mogu zbog toga odustati od borbe za prava naših radnika. Sve posljedice štrajka treba da snose Vlada FBiH i Ured premijera, jer su oni svojim različitim kriterijima i odbijanjem zaključenja kolektivnog ugovora svjesno doveli do ovakve reakcije, piše o dopisu Sindikata i radnika u BH Telecomu d.d. i HT Mostar d.d.

Povezani članci

Ostanite povezani

7,520FansLike
85FollowersFollow
6,820SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
vedro
17.4 ° C
18 °
16.7 °
19 %
3.1kmh
0 %
Čet
16 °
Pet
13 °
Sub
11 °
Ned
13 °
Pon
8 °

NAJNOVIJE VIJESTI