22.1 C
Mostar
Ponedjeljak, 8 kolovoza, 2022

HNS: Puna potpora ministru Bevandi

Hrvatski narodni sabor oštro osuđuje nastup Stranke demokratske akcije i predsjednika Vlade Federacije BiH Fadila Novalića, koji stvara dodatne i nepotrebene pukotine u ionako poljuljano partnerstvo na svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini.

-Smatramo nepotrebim iznošenje čistih provokacija, spinova, kao i etiketiranje hrvatskih političkih predstavika za propast aranžmana s MMF-om. Hrvatski narodni sabor daje punu potporu zamjeniku predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministru financija i riznice Vjekoslavu Bevandi na inzistiranju poštivanja zakonitosti i nedopuštanja vaninstitucionalnog djelovanja pojednicima, pa ni strankama.

Upozoravamo, Fiskalo vijeće Bosne i Hercegovine je tijelo uspostavljeno zakonom, te po tome zakonu mora funkcionirati i donositi odluke.

Napominjemo stoga, bošnjačke političke predstavnike, a infomiramo ukupnu javnost u Bosni i Hercegovini, kako Fiskalno vijeće BiH odlučuje o arnžmanima s MMF-om, na čiju se sjednicu gospodin Novalić nije udostojao doći. Sjednica Fiskalnog vijeća služi tomu da se politički predstavnici izjasne o novom tekstu i novom iznosu zaduženja, a radi se o kreditinim sredstvima, za što očito gospodin Novalić ili njegova stranka, nisu spremni preuzeti odgovornost. Hrvatski dužnosnici izabrani u tijela vlasti, su spremni raditi uz konkretne prijedloge, mjere i aktivnosti, kao i odgovoriti svim zadaćama u skladu s Ustavom i nadležnostima koje propisuje Ustav i u skladu s zakonskim procedurama, bez obzira o kojoj se razini vlasti govorilo.

Pozivamo bošnjačke političke predstavnike, da prihvate zakonsko djelovanje i doprinesu zajedničkom prevladavanju krize koja je pogodila sve u Bosni i Hercegovini – navedeno je u priopćenju.

spot_img

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
615FollowersFollow
16,800SubscribersSubscribe
spot_img
spot_img

VRIJEME

Mostar
vedro
22.1 ° C
22.1 °
22.1 °
72 %
3.3kmh
0 %
Pon
36 °
Uto
34 °
Sri
32 °
Čet
32 °
Pet
31 °

NAJNOVIJE VIJESTI