18.9 C
Mostar
Subota, 31 listopada, 2020

Održana druga sjednica Odjela za gospodarstvo Glavnog vijeća HNS BiH

U četvrtak, 20. veljače, Odjel za gospodarstvo Glavnog vijeća HNS BiH, održao je svoju 2. redovnu sjednicu u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača. Na sjednici su bili nazočni predstavnici Saveza Udruga pčelara „Kadulja“ i predstavnici Seljačkog Saveza FBiH.

Na sjednici se raspravljalo o problemima s kojima se susreću ova dva sektora odnosno pčelari i seljački savez FBiH, te je zaključeno da se poduzmu aktivnosti koje bi rezultirale lakšim poslovanjem svih zaposlenih u ovim sektorima posebno sa područja većinskih hrvatskih.

Također, zaključeno je da se održi tematska sjednica po pitanju stanja u poljoprivredno- prerađivačkom sektoru, sa naglaskom na vinarstvo i duhansku proizvodnju. Posebno je naglašen nepovoljan položaj hrvatskih proizvođača i prerađivača svinjskog i goveđeg mesa, a koje je nastalo kao odluka nekih institucija na razini BiH. Osim ove tri, raspravljano je i o stanju u kojoj se nalaze poduzeća koja bave teretnim prijevozom odnosno o nametima koju su obavezni plaćati. Također, jedna o tema bilo stanje u metalskom sektoru, odnosno programi poticaja. Po svim točkama dnevnog reda doneseni su zaključci i dogovorene aktivnosti koje će se poduzeti s
ciljem rješavanja problema.

Povezani članci

Ostanite povezani

6,520FansLike
5,010SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
vedro
18.9 ° C
19 °
18.9 °
45 %
1.5kmh
0 %
Sub
18 °
Ned
20 °
Pon
19 °
Uto
21 °
Sri
22 °

NAJNOVIJE VIJESTI