Apel doktora: Ne vodite zdravu djecu na testiranje u zaraznu!

Objavljeno: 26/02/20 12:38

U Zagrebu se pojavio uznemirujući trend dovođenja zdrave djece na testiranje u zaraznu bolnicu ‘Fran Mihaljević’. Zdravstveni djelatnici apeliraju na roditelje da to ne rade jer riskiraju da im djeca stvarno ne pokupe nešto, a još im i otežavaju posao i miču koncentraciju s onih kojima stvarno treba pomoć i koje treba testirati na korona virus. Isto je ponovio i ministar zdravstva Vili Beroš koji moli roditelje i sve ostale da se ne javljaju u zaraznu, osim ako nisu bili u talijanskim pokrajinama Lombardiji i Venetu koje su pogođene korona virusom.

Podsjećamo, u Hrvatskoj je potvrđen drugi slučaj korona virusa. Nakon što je pozitivan u utorak bio mladić koji je nedavno bio na utakmici Lige prvaka u Milanu, sad je potvrđeno da je zaražen i njegov brat blizanac, inače zaposlenik HEP-a.

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kažu kako nema potrebe da svi koji imaju simptome prehlade, a nisu bili u talijanskim pokrajinama Lombardiji i Venetu u zadnja dva tjedna, dolaze epidemiolozima i u zaraznu bolnicu. Dovoljno je da se jave svom liječniku obiteljske medicine. Svi koji su u zadnja dva tjedna bili u spomenutim pokrajinama na sjeveru Italije, bez obzira imaju li kašalj ili povišenu temperaturu ili ne, trebali bi se javiti liječniku-epidemiologu čiji broj mogu dobiti preko županijskih centara 112.

Please follow and like us: