Božinović: Zakazali su svi koji su bili u bliskom kontaktu u Zadru

Predsjednik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak da su zakazali te svojem i zdravlju najbližih naštetili svi oni koji se na teniskom turniru u Zadru nisu pridržavali mjera socijalne distance – rukovali se i bili u bliskom kontaktu.

“Zakazali su svi koji su to radili, zakazali su za vlastito zdravlje i na štetu zdravlja svojih najbližih”, kazao je Božinović novinarima u zagrebačkoj Nehajskoj, upitan tko je zakazao u slučaju širenja zaraze koronavirusom na teniskom turniru Adria Tour u Zadru.

Rezultati testiranja pokazali su da su troje sudionika tog turnira, među kojima hrvatski tenisač Borna Ćorić, pozitivni na koronavirus. Uz Ćorića, koji je igrao protiv zaraženog Grigora Dimitrova, pozitivan je Marco Panichi, kondicijski trener Novaka Đokovića i Christian Groh, trener Grigora Dimitrova, navodi Hina.

“Mi smo u jednoj situaciji koja dolazi nakon razdoblja zatvaranja, gdje se Hrvatska otvara i prema gospodarstvu i turizmu… Činjenica je da ukoliko se pridržavamo svi skupa, barem onih elementarnih mjera, fizičke distance, onda smo prilično sigurni”, kazao je Božinović.

Poručio je kako očekuje da će se u sljedećim danima podići svijest ljudi o nužnosti pridržavanja mjera za sprječavanje širenja zaraze.

Na upit je li se na Predsjedništvu HDZ-a razmatrala odgoda održavanja parlamentarnih izbora, odgovorio je kako se to nije razmatralo te da nema nikakvih indikacija zbog kojih bi razmatralo takvo pitanje.

“Mi u ovom trenutku imamo jednu od najpovoljnijih epidemioloških situacija u Europi. U ovom trenutku smo u Europi treća država od kraja po broju umrlih, nemamo niti jednu osobu na respiratoru, imamo vrlo mali broj hospitaliziranih. Ako to nisu pokazatelji uspješnosti našeg rada u vođenju ove krize, ne znam što bi bilo”, kazao je Božinović.

Please follow and like us: