Broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj i dalje raste

Objavljeno: 23/03/20 17:03

Potresi u nedjelju otežali su ionako složenu situaciju u borbi protiv širenja koronavirusa. U Hrvatskoj je do 16 sati broj zaraženih koronavirusom narastao na 315. Od jutra je potvrđeno još 9 slučajeva.

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je na konferenciji za novinare u 16 sati kako je novih 9 oboljelih od koronavirusa, čime se ukupan broj zaraženih popeo na 315. Testirano je 2757 osoba, a čekaju se rezultati 33 testa. Pet pacijenata je na respiratoru. Dodao je kako u Daruvarskim toplicama nema oboljelih. Župan Bajs je potpuno opravdano smijenio ravnateljicu toplica zbog rada ugostiteljskog objekta što je suprotno preporukama, dodao je Beroš.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je kako je policija spremna za provedbu novih mjera i izdavanje dozvola za kretanje. Pozvao je sve pravne osobe, a stožerima i policiji naredio da svi budu racionalni. “Ako ne želite da se zaustave gospodarske aktivnosti, dajte dozvole, organizirajte posao uz minimalan broj ljudi. Svatko mora poći od sebe. Moja poruka je svima: Pomozite sebi da vam pomognemo”, zaključio je Božinović.

Please follow and like us: