Divjak: Moja je osobna odluka da više ne budem ministrica

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak objavila je da se vraća akademskoj karijeri, uz nadu da će se započeti reformski procesi nastaviti, a u školstvu je, ističe, sve pripremljeno za neizvjesnu jesen.

Ministrica Blaženka Divjak došla je u Vladu te je pojasnila zašto odlazi iz politike.

-Moramo održati neke još rutinske sastanke dok se ne odaberu novi ministri.

O tome je li razočarana.

-Ja sam jako zadovoljna koliko se u tri godine napravilo. Ono što sam i napisala, svima zahvaljujem koji su nam u tom poslu pomagali. Pomaknuli smo obrazovanje s mrtve točke, uveli promjene. Sve drugo je dio političkog procesa. Sa ove pozicije odlazim zadovoljna.

Na pitanje je li njezin mandat obilježio štrajk učitelja i profesora kaže da je to svježe u sjećanju, ali da će dugoročno mandat obilježiti kurikularna reforma, nikada više novca za znanost i obrazovanje te pozicioniranje Hrvatske u izvrnosti i znanosti.

-Ja sam došla kao osoba koja nije bila u politici s jasnim programom. Svih sam se ciljeva držala, došli smo do kraja mandata. Nakon izbora sam odlučila da mi je mjesto u akademskoj zajednici. Pripremila sam, onome tko dođe umjesto mene na jesen, da mu bude lakše – no to ne znači da će mu biti lako.

Dodaje da je to njezina osobna odluka, da odnosi unutar Vlade nisu uvijek bili idealni, ali da je rezultat na kraju dobar.

Please follow and like us: