20.5 C
Mostar
Srijeda, 28 listopada, 2020

General Drago Matanović je novi glavni inspektor obrane

Hrvatska Vlada je u četvrtak razriješila dosadašnjeg glavnog inspektora obrane general-bojnika Slavena Zdilara, zbog odlaska na novu dužnost, a novim glavnim inspektorom obrane imenovan je general-pukovnik Drago Matanović, priopćeno je sa zatvorenog dijela Vladine sjednice.

Zdilar je razriješen s danom 5. ožujka, a novi glavni inspektor obrane Matanović, imenovan je s danom 16. ožujka. Vlada je donijela još nekoliko kadrovskih odluka.

Suzana Filipović imenovana je pomoćnicom ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO), za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja i doplatka za djecu.

Antonija Krolo Vasilj imenovana je pomoćnicom ravnatelja toga zavoda za provedbu uredbi Europske unije i međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju, a Ivanka Antolković pomoćnicom ravnatelja HZMO-a za ekonomske poslove.

Dragan Marinčić imenovan je pomoćnikom ravnatelja za financijsko upravljanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Vlada je izmijenila Odluku o osnivanju Inovacijskog vijeća za industriju Republike Hrvatske, kojom se razrješuje dio dosadašnjih članova i zamjenika članova, te se, kao predstavnike nadležnih ministarstava i institucija, imenuje dio novih članova i zamjenika članova Inovacijskoga vijeća za industriju.

Razriješeni su dosadašnji članovi i zamjenici članova: Ante Matijević, mr. Krešimir Dragić, Krešimir Ivančić, Tomislav Makar, Terezija Marić, Vjeran Vrbanec, Mislav Jurišić, akademik Pavao Rudan, akademik Leo Budin, dr. Darko Huljenić, dr. Krešo Kadija te Silvana Svilar.

Novim članom Inovacijskoga vijeća za industriju Republike Hrvatske imenovan je Krešimir Dragić, a Iva Gašparić zamjenicom člana. Zdravko Tušek imenovan je članom, a dr. Krunoslav Karalić i Ivan Lakoš zamjenicima člana. Anto-Janko Bobetko imenovan je članom, a Linda Kasalo Malić zamjenicom člana. Akademik Leo Budin imenovan je članom, a akademik Ignac Lovrek zamjenikom člana. Dr. Petar Mišević imenovan je članom, a zamjenicima člana Vlada je imenovala dr. Nevena Duića i Matiju Žugeca.

-Vlada je u Povjerenstvo za rješavanje o žalbama prema Zakonu o obeštećenju radnika trgovačkog društva Plobest d.d. imenovala predsjednika povjerenstva Igora Vukovića kao predstavnika ministarstva nadležnog za financije. Članicama istoga povjerenstva Vlada je, kao predstavnice ministarstva nadležnog za zaštitu okoliša i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost imenovala Lidiju Bandalo Sumina i Petru Zgomba, priopćeno je iz Vladine Služba za odnose s javnošću.

Povezani članci

Ostanite povezani

6,520FansLike
4,980SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
oblačno
20.5 ° C
20.5 °
20.5 °
57 %
2.1kmh
100 %
Sri
19 °
Čet
19 °
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
20 °

NAJNOVIJE VIJESTI

Kraš povlači čokoladu jer je moguće da su u njoj komadići stakla

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u srijedu da se Kraševa čokolada s lješnjacima i grožđicama Finesse od 80 grama, povlači i opoziva zbog...